Annonce:
Annonce:

Derfor kan barns tragiske skæbne ændre dit syn på flygtninge

Billedet af 3-årige Aylan, som druknede på vej fra Tyrkiet til Europa, kan være et vendepunkt for, hvordan vi ser på flygtningene

- Han døde i dag (onsdag, red.). Men han var ikke den eneste dreng, der blev fundet, fortæller Peter Bouckaert, nødhjælpschef og krisekoordinator ved Human Rights Watch om den 3-årige dreng Aylan. (Video: Thea Pedersen)
Annonce:
Følg Samfund

Personlige historier brænder sig fast i vores hukommelse - Langt bedre end tal og statistik. Det er ikke alle der kan huske, hvor mange der døde i Vietnamkrigen, eller hvornår den sluttede, men de fleste af os, husker billedet af de grædende børn, der går langs vejen, efter at deres landsby blev bombet med napalm.

Billederne af Aylan, som druknede da hans familie forsøgte at sejle fra Tyrkiet til Europa, bliver lige nu delt og kommenteret på sociale medier verden over, og billederne af hans tragiske skæbne, er et symbol på den risiko, som tusindvis af flygtninge udsætter sig selv og deres familier for, når de forsøger at komme ind i Europa.

Strandtragedie: Dette var familiens drøm

Aylans historie er tragisk, men den kan være med til at ændre på, hvordan vi i fremtiden ser på de tusindvis af flygtninge, som lige nu er på vej mod Europa.

Annonce:

Historien tvinger os til at tage stilling
Nødhjælpsorganisationen Børnefonden bruger børn i deres markedsføring. De ved, at børnene er et stærkt virkemiddel, når man vil nå ud til danskerne, og få dem til at tage stilling til problemer, som ligger fjernt fra deres hverdag.

- Når vi taler gennem børnene, får vi en anden opmærksomhed, og så bliver det nemmere at komme igennem med et budskab. Når børnene fortæller deres historier, bliver de virkelige, og så går det op for os, hvor forfærdelig situationen er for de her mennesker, siger marketingsdirektør i Børnefonden, Nicolai Eisenreich til Ekstra Bladet.

Børnefonden bruger kun glade børn i deres reklamer, og selvom Aylans situation er helt anderledes, mener Nicolai Eisenreich at virkningen er den samme.

- Når vi og skruer ned for facts og op for følelserne, så kan man mærke det helt ned i maven. Folk forstår fakta langt bedre, hvis de har fået fortalt en historie først, siger han til Ekstra Bladet.

DF'ers løsning: De skal vide, at de ikke er velkomne  

Annonce:

Flere danskere vil hjælpe
Historierne om børn og deres forældre som flygter fra krig og katastrofer, har gjort indtryk på danskerne. Hos Røde Kors har de siden april måned fået 500 nye frivillige, som vil hjælpe med integrationsarbejdet og interessen for at støtte flygtningene i nærområderne er steget.

- Vi har oplevet en stor interesse, både for at hjælpe med integrationsarbejdet i Danmark og for at støtte vores arbejde i blandt andet Syrien, hvor mange af flygtningene kommer fra, siger Seniorkonsulent i national support i Røde Kors, Jesper Berthelsen.

- Folk træder til, fordi de har set forfærdelige billeder af flygtningene i medierne. De har indset, at det ikke er nok at sidde og lytte til politikernes diskussioner, men at de selv må gøre noget, siger han til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: