Derfor lægger din hund hovedet på skrå

Forskere har fundet grunden til, at hunde tilter hovedet til den ene side. Og det er endnu mere nuttet, end du tror

Der er flere grunde til, at hunde har det med at tilte hovedet til den ene side, mens de kigger intenst på dig. (Foto: Colourbox)
Der er flere grunde til, at hunde har det med at tilte hovedet til den ene side, mens de kigger intenst på dig. (Foto: Colourbox)
Følg Samfund

Er du bare en lille smule hundeelsker, så har du sikkert prøvet at falde pladask for et af menneskets bedste venner, der tilter hovedet til den ene side, når du snakker til den.

Men selvom nogle hunde meget vel kan have lært, at det udløser voldsom beundring fra de menneskelige bekendtskaber at foretage det nuttede hoved-tilt, så er der ifølge Mentalfloss.com en om muligt mere nuttet grund til, at hunden lægger sit hoved på skrå.

Sandheden om din kat: Den planlægger at slå dig ihjel

Hovedtiltet handler i høj grad om empati, mener eksperter ifølge Mentalfloss. Hunde er nemlig ekstremt gode til at læse og reagere på dit kropssprog og på din tone. Så selvom Fido ikke forstår de ord, du siger, tager den det hele ind – både, når den får skældud, og når du roser den.

(Artiklen fortsætter under billederne)

Din hund kan genkende rigtig mange elementer i vores sprog, og når de tilter hovedet til siden, er det for bedre at kunne få fat i nuancer og bestemte ord, som de genkender og forbinder med noget bestemt – som for eksempel leg og mad.

Brian fik et chok: Hunden trampet ned af elg

Det er af samme grund, at man kan få en fornemmelse af, at hunde opsnapper det, når man er ked af det. Der er nemlig noget om snakken – når din tone og kropssprog giver udtryk for et bestemt humør, kan hunden formentlig genkende det.

Dyrlæge: Din kat snakker faktisk til dig

Eksperter peger også på noget andet, som kan være grund til hundens ’hoved-tilt’. Hundes ører er bygget på en anden måde end menneskers øre, og det betyder, at de ikke er lige så gode som mennesker til at lokalisere lydkilder. Derfor kan de finde på at justere på ørerne for at finde frem til det sted, en bestemt lyd kommer fra.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time