Derfor skal du opsøge din gamle flamme

Barndomkæresten kan være den eneste ene, viser undersøgelse

Folk, der opsøger deres gamle flamme kan ende med at finde den eneste ene, viser undersøgelser. (Foto: AP/Tribune Review, Eric Schmadel)
Folk, der opsøger deres gamle flamme kan ende med at finde den eneste ene, viser undersøgelser. (Foto: AP/Tribune Review, Eric Schmadel)

Hvis du har en gammel flamme, du ikke kan holde op med at tænke på, så er det måske på tide, du opsøger ham eller hende igen.

Den amerikanske forsker og forfatter Nancy Kalish, som har specialiseret sig i 'lost love', interviewede folk, som havde opsøgt deres gamle flammer efter mindst fem år. Hele 80% af dem var endt med at gifte sig med flammen, skriver Psychology Today.

Ægteskaberne har også usædvanlig stor sandsynlighed for at holde: Kun 2% blev senere skilt. I Danmark var den generelle skilsmisseprocent i 2014 på over 54%.

Parrene, som havde fundet hinanden igen, sagde, de havde god sex og deres forelskelse lod til at vare ved.

Sådan ved du, om det holder
Der er dog visse betingelser, som skal være opfyldt, for at et nyt forhold til  en gammel flamme holder.

 1. Du er ikke gift.
   
 2. I var yngre end 22, da I mødtes.
  Nogle af parrene mødtes allerede som 5-årige eller yngre.
   
 3. I slog op pga. omstændigheder og ikke, fordi I ikke passede sammen.
  Den største årsag til, at de lykkelige par slog op i ungdommen var, at forældrene misbilligede deres forhold. Nogle gange var det, fordi familien flyttede, at folk gik på forskellige universiteter, eller at de havde været for unge.

  Nancy Kalish understreger, at ingen af de lykkelige par havde slået op som unge, fordi de ikke kunne enes, havde forskellige værdier, eller havde karakterbrist, som gjorde det umuligt at blive sammen.

  Det fungerer ikke, hvis den anden person var voldelig mod dig eller hvis I ikke kunne enes, siger hun.

  Det er fordi personligheder ikke ændrer sig. Hvis personen var den forkerte for dig dengang, så er de det også nu, siger Nancy Kalish.
   
 4. I har været væk fra hinanden 10 år eller mere.
   
 5. Den gamle flamme var vigtig for dig.
  De gamle kærester huskede deres forhold som noget helt specielt. De indså senere, at de aldrig kunne finde en anden, der kunne erstatte den gamle flamme. Det gamle forhold var det, de senere sammenlignede alle deres nye forhold til.

  Mange i undersøgelsen havde beholdt gamle kærestebreve, billeder og andre souvenirs fra deres tid sammen.
   
 6. I mærker kemien, så snart I mødes igen.
  Ikke alle par, der mødtes igen, fandt sammen med det samme, men de vidste næsten altid, da de mødtes igen, at den anden havde været 'den eneste ene.'

  - Min søn spurgte mig for nylig, hvor lang tid det tog, efter vi mødtes igen, før jeg vidste, at det var den rigtige. Jeg tænkte over det og sagde, 'Ca. 10 minutter,' fortalte en af de kvindelige deltagere i undersøgelsen. 

Se også: Ulykkelig forelsket i smuk kvinde: Her er kuren

67 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere