Derfor skilter Føtex på arabisk

Et Føtex-skilt på arabisk florerer på de sociale medier

På de sociale medier florerer et billede af et Føtex-prisskilt skrevet med arabiske skrifttegn.

Den slags afføder typisk kritik fra skeptikere, som ikke bryder sig om, at eksempelvis danske butikskæder markedsfører halal-varer eller på andre måder imødekommer herboende mindretal.

Ekstra Bladet har spurgt Dansk Supermarked, som ejer Føtex, hvad der er op og ned. Det tog en del timer.

Service til flygtninge

- Men så fandt jeg frem til en forklaring, skriver Martin Møller Aamand, kommunikationskonsulent, Dansk Supermarked.

- Den er god nok med det gule tilbudsskilt på arabisk. Skiltet hænger i Føtex i Sønderborg, hvor butikken har ydet en ekstra service til en stor gruppe af syriske flygtninge, som bor på et asylcenter 300 meter fra varehuset, og som af gode grunde hverken taler eller læser dansk.

- På arabisk står der, at der er 40 % rabat på tekstil, og at rabatten fratrækkes ved kassen. Skiltet er hængt op, fordi der har været rigtig stor interesse for tilbuddet på tøj blandt flygtninge, som jo formentlig netop har brug for tøj på grund af deres omstændigheder.

Se også: Arabiske skilte i supermarkedet får ros

En undtagelse

Han tilføjer, at der det ikke er en generel Føtex-politik at skilte på andre sprog end dansk.

- Men under særlige omstændigheder kan lokale varehuse gøre enkelte undtagelser for at sikre den gode kundeservice, som Føtex gerne vil være kendt for. Faktisk gør Føtex i Sønderborg også noget særligt for deres mange tysktalende kunder, hvor de har hængt skilte med åbningstider på tysk op i indgangspartiet.

I et svensk supermarked i byen Långshytten havde man for nyligt oversat en væsentlig del af butikkens skiltning i butikken til arabisk.

Uddeleren forklarede til medierne, at det skete for at tage hensyn til de mange flygtninge, der bor i området og hverken taler eller læser svensk.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen