Derfor strejker buschaufførerne

Mandag har buschaufførerne hos Arriva Gladsaxe nedlagt arbejdet, hvilket betyder, at otte buslinjer ikke kører

Strejken går, til stor frustration for de rejsende, ud over store dele af den københavnske bustrafik mandag. (Foto/redigering: Mille Schneekloth Christiansen)

Utilfreds med bussernes tilstand og en følelse af at føle sig truet og forfulgt af ledelsen er blandt grundene til, at alle buschauffører hos Arriva Gladsaxe mandag morgen valgte at nedlægge arbejdet indtil midnat.

Strejken betyder, at centrale buslinjer i hovedstadsområdet såsom linje 2A, 6A og 350S ikke kører.

Herudover holder også busserne 10, 68, 161, 176, 200S stille.

Buschaufførerne holdt mandag morgen et møde, hvor et dokument, der beskriver, de ting man er utilfredse med, blev udfærdiget.

- Der er mangel på respekt fra ledelsen side. Vi bliver behandlet som om, vi er skolebørn, der skal irettesættes, siger en af de strejkende chauffører, som Ekstra Bladet har talt med.

I dokumentet, der tæller fem punkter, står blandt andet, at der er 'utilfredshed med bussernes tilstand, manglende varme, manglende lys i for- og baglygter og nedslidte dæk', samt at 'chaufføren bliver presset til at fortsætte kørslen med en defekt bus'.

Buschaufføren, der ønsker at være anonym, uddyber:

- Vi oplever  tit, at når vi snakker med dem, vi skal ringe til, når der er problemer med bussen, fx hvis det er rigtig koldt eller lignende, så viser man ikke rigtig forståelse. Vi må bliver presset til at køre, selv om alt ikke er helt i orden, siger han.

- Herudover får vi skriftlige advarsler for alt mellem himmel og jord, siger buschaufføren med henvisning til punktet på listen, der beskriver, at chaufførerne føler sig truet og forfulgt på grund af de skriftlige advarsler, som uddeles i en 'lind strøm'.

Arriva: Meget uheldigt

Kommunikationschef hos Arriva siger til Ekstra Bladet:

- Det er meget uheldigt, at chaufførerne vælger at nedlægge arbejdet i utilfredshed, inden vi når at snakke om tingene. Man rammer passagererne, og de har jo ikke nogen andel i det her, siger kommunikationschef Martin Wex.

- Vi snakker sammen igen i morgen, når arbejdet er genoptages, for vi har den holdning, at vi ikke forhandler, mens arbejdet er nedlagt.

Hos trafikselskabet Movia beklager man også strejken og opfordrer de berørte passagerer til at orientere sig om alternative transportmuligheder på rejseplanen.dk.

Læs her dokumentet, der beskriver alle de klagepunkter, som chaufførerne har fremlagt for ledelsen:

0 kommentarer
Vis kommentarer