Derfor surmuler kvinder

Kvinders hormonniveau forandrer sig konstant, og det resulterer i skiftende humør

Det skiftende hormonniveau medfører skift i kvinders humør.
Det skiftende hormonniveau medfører skift i kvinders humør.

Lavt energiniveau, dårligt humør og masser af bekymringer er sandsynligvis følelser, kvinder fra tid til anden stifter bekendtskab med. Årsagerne kan være arbejde, stress og meget andet, men alligevel kan kvinder have en tilbøjelighed til at skyde skylden på dem selv.

Men ifølge doktor Julie Holland er der en forklaring på kvinders til tider surmulende humør. Det har nemlig aldrig været meningen, at kvinders humør skulle være ligevægtigt og i kontrol. Tværtimod er kvinder følelsesmæssigt designet til konstant at forandre humør afhængig af, hvor de er i deres cyklus.

Hvor mænd har et stabilt hormonniveau gennem det meste af deres liv, varierer kvinders hormoner sig hele tiden gennem deres cyklus og den tid, hvor de er fertile. Det skriver Daily Mail.

Rapperen Nicki Minajs kurvede bagdel er et hit hos mænd. Foto: Planet Photos Samfund - 5. mar. 2015 - kl. 09:47 Ny forskning: Derfor foretrækker mænd kurvede kvinder

Kvinder har udviklet sig på denne måde for at være opmærksomme på omgivelserne og desuden være empatiske og intuitive over for børnenes og partnerens behov. Det gør kvinder fleksible og omstillingsparate.

Det der af nogle kan beskrives som surmuleri, er i virkeligheden et styrketegn, da det dækker over at være følsom, bekymre sig om noget og kunne være utilfreds.

Se også: Frugtbare kvinder vil have variation i både mænd og mærkevarer

53 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere