Derfor vil Bondo drikke fadøl med Ziegler på Bornholm

Lærer-formand Anders Bondo Christensen vil mødes til fadøl med sin modpart Ziegler på Bornholm

Anders Bondo Christensen er klar til øl med Michael Ziegler, når forhandlingerne er færdige. Video: Ernst van Norde
Følg Samfund

Nok har retorikken været hård i offentligheden under de igangværende overenskomstforhandlinger, men det betyder ikke, at der ikke kan drikke fadøl, når forhandlingerne på et tidspunkt er overstået.

I hvert fald hvis det står til Anders Bondo Christensen, der er formand for Danmarks Lærerforening. Han er klar på at mødes med Michael Ziegler, der forhandler på vegne af de danske kommuner.

Rygte blandt skoleelever: Lockout kan betyde at sommerferien bliver aflyst

- Jeg er helt sikker på, at når vi er kommet på den anden side, og Michael Ziegler og jeg mødes til Folkemødet på Bornholm, så drikker vi en fadøl sammen en aften, siger Anders Bondo Christensen til Ekstra Bladet.

Han mener, at det er vigtigt at skille tingene ad:

LIVE: Konflikten truer: Store demonstrationer for tusindvis af ansatte

- Hvis vi først begynder at tage det personligt ind, så bryder systemet sammen. Og det har jeg heldigvis heller aldrig oplevet.

Han vil ikke fortælle, hvordan det går i forhandlingerne, men han mener ikke, at retorikken har været for hård parterne imellem:

- Jeg er da ikke i tvivl om, at arbejdsgiverne også ønsker en aftale. Og jeg synes da, at vi har forsøgt at holde retorikken på et niveau, hvor vi ikke har talt os væk fra hinanden. Jeg har været sammen med Michael Ziegler i Aftenshowet og andre steder, og vi kan sagtens være sammen. Vi er professionelle, og personen og mennesket Michael Ziegler har jeg det ganske fint med.

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+