Desperat delfin forsøger at slippe fri af fangenskab

I den barske video nedenfor forsøger en delfin i Japan at slippe ud fra sit barske fangenskab

Se klippet her. (Video: Dolphin Project)

- Det er hjerteskærende, at jeg ikke kan gå ned i vandet og hjælpe.

Sådan siger delfinernes forkæmper, Ric O' Barry, i den barske video ovenfor.

Videoen er filmet i havnebyen Taiji i Japan, hvor de hvert år den 1. september indleder en seks måneder lang jagtsæson på flere tusinde delfiner. Under jagten bliver delfinerne drevet ind i en bugt, som er stærkt bevogtet, og her bliver størstedelen slået ihjel på voldsom vis.

Videoen ovenfor er filmet i Taiji, hvor Ric O' Barry sammen med sit team skulle filme de japanske delfinjægere. Da de stødte på den lidende handelfin i klippet, blev det for meget for delfinforkæmperen, og man kan tydeligt høre, hvor påvirket han er i videoen.

Delfinen svømmer hen mod stenene, hvor den nærmest lægger sig op, og det er tydeligt, at den ikke trives. Ric O' Barry må ikke blande sig eller gå tættere på vandet, så man kan høre, hvordan han råber til jægerne i håb om at redde den lidende delfin.

Et liv med delfiner
Ric O' Harry fik gjort både delfiner og Taiji til et omtalt emne, da han i 2009 medvirkede i den Oscar-vindende dokumentar, The Cove, der sætter netop denne kontroversielle delfinjagt i Japan i særdeles kritisk lys.

Delfiner har altid stået den 75-årige forkæmper nært. Således var det ham, der i 1960'erne trænede de fem delfiner, der udgjorde titelrollen i tv-serien Flipper.

Anholdt i Japan
Den 31. august i år - dagen før delfinjagten satte ind - blev Ric O Harry anholdt nær Taiji. Ifølge japanske myndigheder skyldtes anholdelsen, at han havde kørt bil med for høj promille, og dagen efter blev han løsladt.

Filmen ovenfor blev lagt på nettet fredag.

Hvert år, når delfinjagten sætter ind, opruster de japanske myndigheder for at undgå sammenstød mellem dyrerettighedsforkæmpere og lokale.

Se mere om Ric O Harrys 'Dolphin Project' her.