Det bliver stadig sjovere at være hussælger

Markedet for huse er stadig i fremdrift. De er kortere tid på markedet og bliver dyrere, viser nye tal

Man skal være hurtigere og rigere, hvis man vil købe et hus i dag i forhold til for et år siden. For det samlede udbud er billedet mere mudret. Det viser de seneste tal fra Realkreditrådet.

Ifølge opgørelsen for april faldt antallet af udbudte huse med omkring to procent år til år til 38.071 parcel- og rækkehuse.

- Selv om der her i forårsmånederne sættes mere til salg, er boligudbuddet overordnet set skrumpet en smule over det seneste år. Det faldende udbud gør det lettere for sælgerne, fordi køberne ikke har helt så mange alternativer at vælge imellem som tidligere.

- Sælgerne nyder også godt af kortere udbudstider de fleste steder i Danmark, skriver direktør i Realkreditrådet Ane Arnth Jensen i en meddelelse.

Kigger man på det samlede antal udbudte boliger, hvor også lejligheder er talt med, steg det til 58.008 - en lille stigning år til år.

- Normalt er det ikke noget godt tegn, da det indikerer, at antallet af nye købere ikke har kunnet følge med antallet af nye sælgere.

- I den konkrete situation er bekymringsrynken dog ikke særligt dyb, eftersom stigningen ikke er jævnt fordelt på landkortet, skriver Nordeas boligøkonom, Lise Nytoft Bergmann.

Tallet er nemlig trukket op af København, og her har der været så meget gang i markedet, at det ifølge økonomen 'kun er sundt, at køberne har fået lidt mere at vælge imellem.'

For huse er udbudstiden samtidigt faldet til 298 dage, mens udbudstiden for lejligheder var fastholdt på 159 dage.

Ikke overraskende er udbudspriserne, den pris, boligerne er sat til salg til, steget. År til år med 3,5 procent for parcel- og rækkehuse og med 8,7 procent for lejligheder.

- Udbudspriserne på huse er kravlet op og er højere end for et år siden de fleste steder i landet. Det er dog fortsat i København, at det går stærkest, forklarer Ane Arnth Jensen.

Realkreditrådet noterer sig, at et hus i Københavns Kommune nu gennemsnitligt koster 4,8 millioner kroner, langt over landsgennemsnittet på omkring to millioner kroner.

Huspriserne er steget over hele landet, kun med undtagelse af Bornholm.

0 kommentarer
Vis kommentarer