Det er 'det værste lort': Fagforening får påbud efter mobning

3F er af Arbejdstilsynet blevet pålagt at hyre konsulenter til at hjælpe dem med at få stoppet grov mobning af en ansat i ledelsessekretariatet

Per Christensen, formand for 3F, her uden for fagforeningens hovedkontor i København, hvor den grove mobning har stået på i over et år. Foto: Jonas Olufson.
Per Christensen, formand for 3F, her uden for fagforeningens hovedkontor i København, hvor den grove mobning har stået på i over et år. Foto: Jonas Olufson.
Følg Samfund

En 3F-ansat i fagforeningens ledelsessekretariat er igennem et år blevet udsat for grov mobning af en overordnet.

Det skriver TV2.

Voksenmobningen, der ifølge Arbejdstilsynet har stået på i mere end et år, har ført til, at fagforeningen skal søge hjælp hos et eksternt rådgivningsfirma for at komme mobningen til livs, så arbejdet i fagforeningen ikke medfører 'risiko for fysisk eller psykisk helbredsforringelse'.

'Uduelig og talentløs'
Arbejdstilsynet har ved flere tilsynsbesøg talt med kolleger til X, som de benævner vedkommende udsat for mobning, der beskriver, at de har været vidner til grove udfald mod X, og at den overordnede 'har udset sig et offer'.

- Efter at have skimmet et arbejdsudkast igennem har (den overordnede, red.) eksempelvis - i andres påhør - sagt med hård tone, hævet stemme og store armbevægelser, at arbejdet (udført af X, red.) er fuldstændig ubrugeligt.

- Endvidere har (den overordnede, red.), direkte sagt om et udkast, at det er 'det værste lort' denne længe har set, og har på nedgørende vis spurgt til, hvor lang tid X har brugt på 'det lort'. (Den overordnede, red.) har flere gange direkte sagt til X, at X er uduelig, talentløs og fagligt inkompetent, skriver Arbejdstilsynet blandt andet i det påbud, de 5. marts har sendt til 3F.

Det fremgår af en aktindsigt, TV2 og Ekstra Bladet har fået.

Fysisk overgreb
Ifølge påbudet har den ansatte følt sig forfulgt af den overordnede, der også over for kolleger har kaldt X inkompetent og uduelig.

Ved et enkelt tilfælde har der ifølge Arbejdstilsynet været tale om et 'fysisk overgreb', da den overordnede 'korporligt' skubbede X ud af et lokale.

'Pinligt'
X gjorde i efteråret 2017 ledelsen i 3F opmærksom på, at X følte sig 'voksen-mobbet' og fik ondt i maven hver gang det skete. På trods af flere henvendelser, fortsatte mobningen dog, skriver Arbejdstilsynet.

Ifølge 3F's næstformand, Tine Christensen, var ledelsen dog, på trods af, at det stod på i over et år, der var flere henvendelser fra X vedr. mobningen fra overordnede, og at den foregik i ledelsessekretariatet på bare 26 medarbejdere, der servicerer 3F-toppen, overså man det.

- Det er jo pinligt, at vi ikke så signalerne i tide. Der er ingen undskyldning for at overse problemer med arbejdsmiljø, som vi har et særligt ansvar for at passe på. Nu skal vi lave en god og varig løsning for de berørte medarbejdere, så problemet ikke opstår igen, siger næstformand i 3F, Tine Christensen til Fagbladet 3F.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+