Det er ikke overstået endnu: Her er der risiko for kraftig regn og torden

For tredje dag i træk må DMI advare om en risiko for voldsomt vejr

Ekstra Bladet modtog et hav af billeder og videoer fra det voldsomme vejr torsdag aften. Se dem her

De seneste dage har især på Sjælland budt på varmt og lummert vejr, som på trods af flere skyller fortsætter med at hænge i luften.

Det lumre vejr var torsdag med til at sende en massiv omgang regn ind over store dele af det østlige Danmark, og fredag så det ud til at ske igen - måske endda med endnu mindre intensitet.

Danmark slap dog heldigt fra det potentielt voldsomme vejr, hvor en måling på 13 millimeter regn på ti minutter på Møn var den højeste måling. Det oplyser DMI til Ekstra Bladet.

Til gengæld kan vi ikke se os helt fri fra kraftig regn og torden endnu. DMI har nemlig sendt en risikomelding ud om potentielt kraftig regn og torden for hele landet med undtagelse af Sydvestjylland og Bornholm.

- Meldingen dækker over, at det simpelthen er så usikkert, hvad der skal ske. Der kan opstå nogle lidt mere udbredte regnområder, som kan blive relativt kraftige i perioder, siger Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Luften skal renses ud
Lørdag bliver opvarmningsperioden til årets Roskilde Festival sparket i gang, og Roskilde er også et af de områder, som er omfattet af risikoen.

- Det kunne godt se ud som om, at det ikke bliver til så meget på Sjælland. Men der er ved at danne sig et lavtryk et sted mellem Bornholm og Rügen, siger han.

Han fortæller, at den lumre, fugtige luft stadig hænger over især Sjælland, og det er den luft, der skal renses ud i.

- Når vi når søndag middag er der blevet renset ud i det hele, men den proces der kommer til foregå især i middag og i aften kan godt blive med ganske pæne mængder af regn, siger meteorologen.

- Indtil videre holder vi nogenlunde fast, men det kan være der kommer nogle justeringer i løbet af dagen med, hvilke områder, der vil blive ramt, siger Frank Nielsen.

Heldige festivalgængere
Ud over Roskilde Festival, der starter lørdag, har den fynske festival Tinderbox været i gang i et par dage, hvor gæsterne nervøst har kunnet holde øje med DMI's meldinger.

- Det ser ud til, de endnu engang har været heldige på Tinderbox. Der kom vist ikke noget særligt, selvom det så truende ud en overgang, siger Frank Nielsen.

Lørdagen bliver ud over risikoen for regn atter en varm affære i det østlige Danmark.

- Vi forventer, at vi kan komme op på 28 grader på Bornholm, mens det bliver 25-26 grader på det østlige Sjælland. Jyderne må til gengæld nøjes med 17 til 21 grader, lyder det fra meteorologen.

25 kommentarer
Vis kommentarer