Det er jo løgn, spin og fup

Ekstra Bladets chefredaktør Karen Bro går en gang om ugen medierne og mediedebatten efter i sømmene

Adrian Lloyd Hughes kritiserer TV-Avisen i skarpe vendinger. Se Ekstra Bladets interview med kulturjournalisten her

'DET ER FULDSTÆNDIG grotesk, åndssvagt, pinligt, dumt, vanvittigt, at Peter Qvortrup Geisling står og fryser mellem bygningerne i DR Byen og rapporterer om et sundhedsproblem - på trods af at Kim Bildsøe Lassen, der interviewer ham, står 38 meter fra ham i et tv-studie. Alle tænkende mennesker må se på det og tænke: Det er jo løgn, spin og fup.' Ovenstående kontante udmelding kommer fra DR's kulturjournalist Adrian Lloyd Hughes i et interview med fagbladet Journalisten, og hvor har han dog ret.

HVER GANG jeg ser, at en af DR Nyheders såkaldte korrespondenter bliver kostet ud i kulden ved Universitetskanalen for at lave en standup, som det hedder, tænker jeg, hvad skal det til for? Det kan f. eks. være ' sundhedskorrespondent' Qvortrup Geisling, som Hughes nævner.

Scenariet kan være, at Geisling har lavet et glimrende nyhedsindslag inden for sit felt, hvor han har været i marken og tale med relevante folk. Indslaget bliver vist, og bagefter stilles der direkte om til korrespondenten i ' marken'. Som altså nu er området lige uden for DR-bygningen, hvorfra han fortæller sin kollega i studiet inde i bygningen om det, der lige er blevet vist.

'Det er ikke en perspektivering, at man sætter sin reporter et tilfældigt sted', sagde Adrian Lloyd Hughes i går til Ekstra Bladet Tv.

Han fremhævede DR's udlandskorrespondenter Puk Damsgaard og Matilde Kimer som eksempler på liverapportering, der giver mening.

Fra steder, der giver mening.

DA DR NYHEDERS direktør Ulrik Haagerup tilbage i 2012 fortalte nyhedsbrevet Mediawatch om sit nye initiativ, refererede han også til den klassiske rapportering fra verdens brændpunkter: ' Vi indfører korrespondenter på en række områder på indlandsstoffet. Korrespondenterne bliver det ansigt udadtil, som seerne forbinder med stoffet og DR's dækning af området.

Det er profiler, som ikke bare er gode formidlere, men også har en stor viden på området. Det er centralt at have nogle profiler, som kan give seerne god besked, og som seerne gerne vil have besked af, når noget sker.

Ligesom udlandskorrespondenter som Puk Damsgaard, der kan udlægge begivenhederne i Mellemøsten med troværdighed og viden.'

DET LØD SÅDAN SET fint nok på papiret, men i virkeligheden bliver det ofte kunstigt.

Problemet i DR er, at de er så længe om selv at se, når noget ikke spiller.

Men nu er vi altså nået dertil, hvor én fra egne rækker gør højlydt opmærksom på et strategisk misfoster.

Hvad Haagerup siger til kritikken, ved jeg i skrivende stund ikke, for han sagde ' ingen kommentarer', da vores reporter spurgte ham.

MÅSKE SKULLE HAN udnævne Adrian Lloyd Hughes til intern-oprydnings-korrespondent.

Hughes har i hvert fald blik for det åbenlyse og tør kalde det ved rette navn.

29 kommentarer
Vis kommentarer