Det gik stærkt

Både kendte, politikere og almindelige danskere sender tanker til prins Joachim, der måtte transporteres i ambulance til universitetshospitalet i Toulouse i al hast

Fotos/redigering: Peter Hove Olesen, Anthon Unger, Jacob Ehrbahn, Jonas Olufson, Stine Tidsvilde/Signe Skov.
Følg Samfund

Præcisering: DR rapporterede tidligere, at Prins Joachim blev fløjet i helikopter til universitetshospitalet i Toulouse. Den oplysning har DR nu præciseret. De skriver nu, at prins Joachim blev kørt i ambulance.

Det gik stærkt for Prins Joachim fredag aften.

Det oplyser DR, der fortæller, at prinsen ifølge deres oplysninger befandt sig på dronningens vinslot, Cayx, da han måtte hastes til et lokalt hospital og senere flyves med helikopter til Toulouse.

Her havde han efter sigende sin familie omkring sig, da tingene pludselig skulle gå hurtigt.

Det skal dog understreges, at Kongehuset ikke kan bekræfte, at Prins Joachim har været i en helikopter.

- Prins Joachim havde sin familie omkring sig, da det skete, og der blev reageret meget hurtigt. Først blev han bragt til hospitalet i Cahors, men fra hospitalet vælger man at flyve prins Joachim med helikopter til det meget større hospital i Toulouse, fortæller DR's internationale korrespondent, Stéphanie Surrugue.

I dag er han ifølge mediet ved bevidsthed og har familien omkring sig.

Kongehuset meddeler, at det ønsker 'ro fra offentligheden' under indlæggelsen.

- Ønsker prins Joachim alt det bedste. Tankerne hos den kongelige familie. Håber alle vil respektere hoffets ønske om, at familien får fred i den svære tid, skriver formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, på Twitter.

51-årige prins Joachim valgte sidste år at flytte til Frankrig, hvor han begyndte på den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær ved militærakademiet Ecolé Militaire. (Arkivfoto.) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
51-årige prins Joachim valgte sidste år at flytte til Frankrig, hvor han begyndte på den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær ved militærakademiet Ecolé Militaire. (Arkivfoto.) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
 

51-årige prins Joachim valgte sidste år at flytte til Frankrig, hvor han begyndte på den højest rangerede lederuddannelse i det franske militær ved militærakademiet Ecolé Militaire - som den første dansker nogensinde.

Coronavirussets hærgen betød, at familien i marts pludselig måtte tage retur til Danmark for at få testet parrets søn, prins Henrik, der havde svært ved at trække vejret.

10. juni kunne Forsvarsministeriet så oplyse, at prins Joachim bliver ny forsvarsattaché i Paris fra 1. september.

God bedring
Hilsnerne strømmer ind på sociale medier til Prins Joachim, der fredag aften i Frankrig blev opereret for en blodprop i hjernen.

Ifølge kongehuset er prinsens tilstand stabil efter en vellykket operation.

Nyheden, som blev meddelt lørdag aften, har fået både kendte og almindelige danskere til at sende ønsker om god bedring til prinsen.

Det danske kongehus har blandt andet oplyst om operationen på sin Facebook-side, hvor over 15.000 natten til søndag har reageret på nyheden, og flere tusinde har sendt ønsker om god bedring.

Også flere politikere sender deres tanker til prins Joachim.

- Med ønsket om god bedring - de bedste tanker til Prins Joachim og familien, skriver forsvarsminister Trine Bramsen (S) på Twitter.

Imens skriver Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen:

- Rigtig god bedring til HKH Prins Joachim! Og alle gode tanker til HKH Prinsesse Marie, alle børnene og resten af den kongelige familie.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt