’Det handler kun om seksuelt samkvem’: Rasmus og Frederik vil have den galante mand tilbage

17-årige Rasmus og Frederik på 20 efterlyser den moderne gentleman

Frederik Klarskov og Rasmus Sivebæk synes, at unge mænd nutildags er blevet for uhøflige (Foto: Jimmy Dansbo)
Frederik Klarskov og Rasmus Sivebæk synes, at unge mænd nutildags er blevet for uhøflige (Foto: Jimmy Dansbo)

Da gymnasieeleven Rasmus Sivebæk 1. juledag fik trykt et læserbrev i Politiken, hvor han udtrykte sin store forbløffelse over, at ’de fleste unge mænd overtræder den tidligere etablerede norm om at være en galant gentleman’, var 20-årige Rasmus Klarskov hurtig ved tasterne.

Han havde nemlig også undret sig over, hvor de danske gentlemen er blevet af.

Verden på vrangen - 16. dec. 2015 - kl. 11:08 Pranker model-kæreste - går han over stregen?

- Jeg havde tidligere tænkt, at jeg ville starte nogle projekter omkring netop det, men jeg havde ikke haft tiden til det. Så da jeg så indlægget, kontaktede jeg straks Rasmus, så vi kunne lave noget sammen.

Nu har Rasmus Sivebæk og Frederik Klarskov på henholdsvis 17 og 20 år oprettet en hjemmeside og en Facebook-side med navnet Den Moderne Gentleman. Tanken er at lave en guide til mænd, som vil gå fra at være drengerøve til rigtige mænd.

- Tanken er jo ikke, at man skal gå rundt med høj hat og stok. Man kan sagtens stadig være en drengerøv eller køre rundt i en gammel spand og stadig opføre sig som en gentleman, siger Frederik Klarskov til Ekstra Bladet, og uddyber:

- Det handler mere om mentalitet. Det handler om, at man skal respektere andre. Det gør jeg selv, men jeg synes, at de unge mænd i dag er blevet mere uhøflige end tidligere.

Se også: Blærerøven truet med røvfuld

Han fortæller, at han og Rasmus Sivebæk med deres nye projekt i starten vil fokusere mest på etikette. Derfor vil de i første omgang fodre mændene med tips som, hvilket mad man kan lave på første date, og hvilket tøj, man skal tage på for at gøre et godt indtryk.

- Vi kan jo ikke tvinge nogen til at tage de gamle gentleman-normer til sig. Men vi kan opfordre til, at man respekterer hinanden og opfører sig mere høfligt, siger Frederik Klarskov.

71 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere