Det har du ret til, når dit fly er aflyst eller forsinket

Et aflyst eller forsinket fly er en kedelig sart på ferien, men husk dine rettigheder, når uheldet er ude. Hør, hvad du har ret til i klippet øverst i artiklen

Få svar på, hvad du har ret til, hvis dit fly er forsinket eller aflyst

Mange danskere er gået på sommerferie - og en stor del er med sikkerhed fløjet ud af landet for at holde ferie. Desværre oplever nogle også undervejs, at deres fly enten er forsinket eller aflyst.

Og hvis det sker, har man - hvis man flyver til og fra lufthavne inden for EU eller med et EU-flyselskab - en række rettigheder, forklarer Vibeke Myrtue Jensen fra Forbrugerrådet Tænk.

- Efter to timers forsinkelse skal flyselskabet udlevere dine rettigheder på skrift. Du vil også være berettiget til mad eller forplejning efter to, tre eller fire timer - det afhænger af, hvor langt man skal flyve, hvornår det træder i kraft. Hvis flyselskabet ikke sørger for det, kan man selv købe det og gemme kvitteringerne og få det refunderet efterfølgende.

I videoklippet øverst i artiklen kan du høre om alle dine rettigheder, samt hvad du kan gøre, hvis flyselskabet ikke overholder lovgivningen.

Derudover er man efter tre timers forsinkelse berettiget til økonomisk kompensation. Størrelsen afhænger af både hvor lang en rejse, du er på vej ud på samt hvor stor en forsinkelse, der er tale om.

Efter fem timers forsinkelse tæller det som en aflysning - og her kommer der flere rettigheder i spil.

- Du har ret til at få pengene tilbage for din billet eller få omlagt din rejse til den næste mulige afgang. Flyselskabet skal rent faktisk ombooke dig hurtigst muligt også selv om det ikke er hos deres eget selskab, lyder det fra Vibeke Myrtue.

Undtagelse ved usædvanlige omstændigheder
Dog er der situationer, hvor rettighederne ikke gælder, og det er hvis der er sket det, der kaldes en usædvanlig omstændighed.

- Flyselskaberne kan komme ud for ting, som de ikke selv er herre over: Det kan være en naturkatastrofer, politisk uro eller en lufthavn, der pludselig er lukket ned. I den situation er du ikke berettiget til økonomisk kompensation, men stadig forplejning samt muligheden for ny billet eller pengene retur.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri