Det sælger Nordkorea mest af

Nordkoreas største eksportvare er gigantiske statuer, skriver BBC

Kim Jong-un Foto: David Guttenfelder/AP
Kim Jong-un Foto: David Guttenfelder/AP

Landet med den berygtede diktator Kim Jong-un har en vare, som verden vil have. Men det er hverken missiler eller truede dyrearter, der topper listen - det er gigantiske statuer. Det skriver BBC.

Var det noget med en kæmpe, bronze Løkke?
Det kommer måske bag på nogen, men Nordkorea elsker statuer. Og de vil elske at føre din drømme-statue ud i livet, skriver BBC.

'Måske var det noget med en gigantisk bronze statue af den diktator, som du holder af?' skriver BBC som en kommentar fra The Mansudae Art Studio, som ligger i Pyongyang, Nordkorea.

Og netop denne kunstvirksomhed har leveret de kæmpe statuer, vægmalerier og bannere, som mange forbinder med billedet på nerhinden. Desuden har virksomheden 4.000 ansatte.

Afrika er vilde med statuerne
Fabrikken har lige produceret et kæmpe broderi til fashion-familien Benetton, og har fyldt et museum i Cambodia, men det er i Afrika, at de er mest vilde efter The Mansudae Art Studios kreationer.

Kunstnere fra virksomheden i Nordkorea arbejder i et hav af forskellige afrikanske lande, og på den måde er det estimeret, at de har tjent tusindevis af dollars.

BBC skriver, at der er to grunde til, at Nordkorea handler med Afrikanske ledere. Den ene er, at de er villige til at betale den rigtige pris for dem. Den anden grund er stilen på statuerne. De er nemlig de eneste, som laver den slags statuer, som afrikanerne gerne vil have.