Det skal være næsten fem gange dyrere at parkere i København

Højere priser for parkering skal nedbringe trængslen i hovedstaden

Det bliver dyrt både at eje en bil i København og være på besøg, hvis det nye forslag fra Teknik- og Miljøudvalget bliver godkendt. (Foto: Ole Lind)
Det bliver dyrt både at eje en bil i København og være på besøg, hvis det nye forslag fra Teknik- og Miljøudvalget bliver godkendt. (Foto: Ole Lind)

Teknik- og Miljøforvaltningen i København har fremlagt et forslag, der betyder, at prisen for en beboerlicens for en bil stiger fra 730 kroner om året til 3.500 kr. om året frem mod 2018. Dermed bliver det næsten fem gange så dyrt at få parkeringstilladelse til sin bil for københavnerne.

Desuden vil kommunen øge timebetalingen for parkering i Indre By fra 30 til 38 kroner i de dyreste områder.

Håbet er at reducere antallet af biler i byen og nedbringe trængslen.

- Eftersom Folketinget ikke har modet til at regulere biltrafikken, må Borgerrepræsentationen tage ansvaret for at sikre mindre trængsel i København ved at justere på priserne for beboerlicenser og for timeparkering i Indre By. Delebiler bliver stadig mere udbredt, og Cityringen skaber et godt alternativ til bilen indenfor betalingsområdet i 2019. Derfor giver det god mening at tage fat på arbejdet nu, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Kun én per mand
Han foreslår desuden også,  at der kun bliver udstedt én beboerlicens per husstand fra 2018.

Forvaltningen har regnet sig frem til, at det økonomiske fingersmæk til de københavnske bilister vil reducere antallet af beboerlicenser med 3,5 procent, mens reguleringen af antal beboerlicenser vil nedbringe beboerlicenserne med 4 procent.

Derudover skal området, hvor der kræves p-billet udvides. Så borgere, der i dag ikke betaler beboerlicens, bliver økonomisk ramt, men forvaltningen håber, at de i stedet får lettere ved at finde en p-plads, fordi der er færre biler.

Meget dyrere i timen i Indre By
Endelig foreslås en forøgelse af prisen for timeparkering i Rød Zone i Indre By til 38 kr. pr. time. Det er en stigning på godt 21 procent fra de nuværende 30 kroner. Det skal reducere belægningen på områdets parkeringspladser med 16 procent og dermed reducere trængslen i det centrale København, er forvaltningens håb.

Teknik- og Miljøudvalget skal behandle forslagene på deres møde den 10. august.

208 kommentarer
Vis kommentarer