Det sker der når du støvsuger en edderkop

Det vrimler lige nu med store edderkopper i hjemmene, men hvad sker der egentlig, hvis du bruger støvsugeren til at fjerne dem?

Det er fristende at lade støvsugeren klare skærene, når man møder en stor edderkop derhjemme. Men hvad sker der egentlig med den, når den er blevet suget op? Foto: Polfoto
Det er fristende at lade støvsugeren klare skærene, når man møder en stor edderkop derhjemme. Men hvad sker der egentlig med den, når den er blevet suget op? Foto: Polfoto

Efteråret er over os, og det betyder, at det lige nu og resten af vinteren kan møde fuldt opfedede han-edderkopper. der kribler rundt i dit hjem for at finde en edderkoppe-hun at parre sig med.

Jan Pedersen, der er samlingsassistent i edderkoppesamlingen på Statens Naturhistoriske Museum i København, oplever ofte i den kolde periode af året, hvor de fede, ofte store og temmelig lodne husedderkopper raserer de danske hjem, at få henvendelser fra rystede folk, som er blevet skræmt af en 'gigantisk edderkop'.

- Vi har fået henvendelser fra folk, som siger, ’ad, den er mindst 15 centimeter lang. Så beder vi dem om at fange den og sende den ind, og det har de sommetider gjort. Og så er det bare en almindelig husedderkop, der har omkring 6-7 centimeter i benspænd, siger Jan Pedersen til Ekstra Bladet.

Dør edderkoppen i støvsugeren?
Han har ingen råd eller fif til at forebygge efterårets invasion af de ottebenede spindlere.

- Nej, man må affinde sig med, at de er der. Og de langbenede kan man godt støvsuge væk, siger Jan Pedersen og puster dermed til en gammel debat om, hvad der mon sker med edderkoppen, hvis man fanger dem med støvsugerslangen. Fra samlingsassistenten i edderkoppesamlingen er svaret klart.

- Det kan de ikke tåle. De tørrer simpelthen ud.

Han anbefaler dog hellere, at man lukker edderkopperne udenfor i stedet for at slå dem ihjel, fordi edderkopper spiser andre dyr som myg og fluer, der også kan genere os.

Synes du, at du pludselig har mange flere og meget større edderkopper derhjemme? Det er der en forklaring på.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen