Det stiller du op med dine ubrugte klippekort

Har du købt lidt for mange klippekort, er pengene ikke nødvendigvis spildt

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

I dag, tirsdag 30. juni, er det endegyldigt tid til at sige farvel til hovedstadsområdets ikoniske farvede klippekort.

Hvis du har investeret massivt i klippekort, som du ikke har nået at få brugt, er der dog ikke nogen grund til at græde alt for meget snot.

- Hvis man ikke har nået at få brugt alle sine klippekort inden 1. juli, så kan man få sit klippekort refunderet, siger Aske Wieth-Knudsen, der er chef for forretningsudvikling i DSB, til Ekstra Bladet.

Han anbefaler derfor, at man går ind på klippekort.dk, hvor man kan udfylde et skema og få refunderet sine ubrugte klippekort.

Og selv et to-zonerskort med et enkelt klip tilbage kan blive refunderet.

- Det er alle ubrugte klip, som man kan få refunderet. Så det er både ubrugte og delvist brugte klippekort, siger han.

DSB dækker udgifterne i forbindelse med refunderingen, såsom porto, og der bliver ikke pålagt noget gebyr for refunderingen. Kunder kan forvente, at der går omkring to til fire uger, fra de har sendt det udfyldte skema, til de har pengene.

Stadig klippekort på landsplan.. lidt endnu
Selvom man kunne blive fristet til at bruge sine klippekort i en af klippeautomaterne, der bliver på stationerne i hovedstadsområdet, så er de der kun for at servicere rejsende, der rejser til og fra hovedstadsområdet, understreger Aske Wieth-knudsen.

- Vi opretholder vores klippekortautomater af hensyn til vores landsdækkende kunder som stadigvæk har klippekort.

Den form for klippekort skal man dog heller ikke indstille sig på vil vare for evigt, forklarer han.

- Vi arbejder også på at finde et alternativ til de kunder, der rejser på de landsdækkende klippekort. Det giver jo typisk en rabat på 25 procent, hvis man rejser ofte mellem to stationer, og vi synes ikke, vi har et super godt alternativ til den kundegruppe lige nu, forklarer Aske Wieth-Knudsen.

Før eller siden vil alle landets klippekort dog blive fortid.

- Jeg vil tro, vi holder dem i live i et halvt års tid endnu, hvorefter vi vil begynde at udfase dem. Det er ikke meningen, at de landsdækkende klippekort skal leve meget længe, siger han.

De nuværende hovedstadsklippekort fungerer som gyldig billet, hvis de er stemplet senest tirsdag 30. juni klokken 23.59.

29 kommentarer
Vis kommentarer