Det strides SAS og stewardesserne om

SAS' kabinepersonale har nedlagt deres arbejde. Se her, hvad de er utilfredse med

Følg Samfund

Det er et led i luftfartsselskabet SAS' forsøg på at vende underskud til overskud, der er baggrund for arbejdsnedlæggelsen blandt selskabets kabinepersonale.

Se her, hvad striden mellem ledelsen og medarbejderne handler om:

- SAS har de senere år måttet endevende forretningen, for at finde områder hvor der kunne spares penge. Faktisk har selskabet i alt fremlagt syv spareplaner siden 2005.

Strejke aflyser flere end 100 SAS-fly

- I forbindelse med årsregnskabet for 2013/14 fremlagde SAS' topchef, Rickard Gustafson, i december en spareplan, der skal lette selskabet for udgifter for 1,6 milliarder kroner frem mod 2017. Samtidig kunne SAS præsentere et underskud for regnskabsåret på 545 millioner kroner.

- Som en del af spareplanen købte SAS selskabet Cimber for 20 millioner kroner, og planen er, at det nye datterselskab skal stå for en del af SAS' regionale flyvninger fra 1. marts. Det kan SAS spare penge på, fordi de ansatte i Cimber har en overenskomst, der er billigere og enklere for selskabet end personalet i moderselskabet.

Kabinepersonalet i SAS: Vi savner passagererne

- SAS vil blandt andet overflytte omkring 140 af fagforeningen CAU's medlemmer til det nye selskab fra 1. marts. De får altså ny arbejdsgiver og formentlig ændrede vilkår på sigt. I første omgang har SAS dog tilbudt kabinepersonalet, at de kan fortsætte med uændrede vilkår i en periode.

- SAS og CAU har siden første forhandlingsmøde 22. januar forsøgt at blive enige om de vilkår, der skal gælde for de 140 kabinefolk, men forhandlingerne går så trægt, at CAU's medlemmer har nedlagt arbejdet og stadig gør det lørdag aften.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.