- Det var på høje tid

Dansk Kvindesamfund jubler over Poul Madsens beslutning om at stoppe for massageannoncer i Ekstra Bladet

Se Poul Madsens sidste interview som ansv. chefredaktør her. Hvad sker der nu med nationen! og Side 9-pigerne?

Poul Madsen annoncerede onsdag, at han stopper som ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet efter 14 år.

I samme omgang fortalte han, at han med bestyrelsens opbakning har besluttet, at der ikke længere skal være massageannoncer i Ekstra Bladet.

Slut med massageannoncer

Gennem årene har der fra flere sider været kritik af massageannoncerne, og blandt kritikerne har blandt andet været Dansk Kvindesamfund.

De er da også glade for udsigten til, at annoncerne ikke længere er at finde i Ekstra Bladet.

- Det var på høje tid. Altså ikke at Poul Madsen stopper, men at man sætter en stopper for massageannoncerne, lyder det fra forkvinde Helena Gleesborg Hansen med et grin, inden hun slår den mere seriøse tone an:

- Det er jo noget, vi har været kritiske over for i meget lang tid, blandt andet på grund af de kriminelle aspekt, der ligger bag mange af massageannoncerne, siger hun.

På tide med et opgør
Her peger hun på, at blandt andet tidligere undersøgelser af fagbladet Journalisten har vist, at der bag mange annoncer har vist sig at være en mellemmand samt menneskehandel involveret, hvilket er ulovligt, når det drejer sig om sexhandel i Danmark.

- Ekstra Bladet har længe ikke villet ud med tallet på, hvor meget man tjener på det her, og det synes vi er spøjst, når man på mange områder 'tør, hvor andre tier', og man så ikke vil ud med det her. Så det er på høje tid, at man tager kritikken til sig og tager et opgør med at tjene penge på kvindehandel, siger Helena Gleesborg Hansen.

Hun siger, at hun godt er klar over, at der også er selvstændige kvinder bag nogle af annoncerne, men hun mener ikke, at det bliver et problem for dem, at de nu ikke har mulighed for at få deres annoncer i en daglig udgivelse, da de har muligheden for at annoncere andre steder.

- I forhold til de udnyttede kvinder er der så ikke bare en risiko for, at man flytter problemet et mere lyssky sted hen?

- I forvejen er det lyssky, og det vil det også fortsætte med at være. Det problem forsvinder jo nok ikke af, at man fjerner massageannoncerne, så det er et problem, der skal løses på et højere niveau. Men jeg synes, at det er godt, at Ekstra Bladet har valgt at tage kritikken til sig, så man ikke længere som blad bliver understøttet af trafficking, lyder det fra forkvinden.

'Tiden er løbet fra dem'
Poul Madsen har i sin tid som chefredaktør afvist, at det var Ekstra Bladets ansvar at gøre noget ved den mulige rufferi, der lå bag massageannoncerne. Det har han i stedet ment var en opgave for politiet eller politikerne.

Baggrunden for beslutningen om at droppe massageannoncerne er ifølge Poul Madsen et led i at modernisere Ekstra Bladet.

'De har igennem mange årtier været en integreret del af Ekstra Bladet, og vi har ikke villet gøre os til moralske dommere over et lovligt erhverv. Men vi må også konstatere, at tiden er løbet fra dem,' lød det fra Poul Madsen i forbindelse med annonceringen.

Poul Madsen stopper

Bag historien

Her kan du læse hele pressemeddelelsen, som netop er blevet udsendt om Poul Madsen fratrædelse:

Efter næsten 19 år som chefredaktør for Ekstra Bladet, heraf de seneste 14 år som øverste chef, har Poul Madsen besluttet at stoppe på posten:

”Det har været nogle fuldstændig fantastiske og vilde år. Jeg elsker Ekstra Bladet, visionen og ikke mindst teamet. Sammen har vi transformeret en traditionel papiravis til et førende digitalt medie uden at miste Ekstra Bladets sjæl. En skarp strategi frem mod 2025 er sat på skinner, og derfor sætter jeg nu mig selv fri. Det har ikke været en nem beslutning, men som nybagt far står jeg et nyt overraskende sted i mit liv med en helt ny energi. Jeg får nu en unik mulighed for at genopfinde mig selv arbejdsmæssigt, men samtidig får jeg også bedre tid til at være der for min familie. Jeg slipper heldigvis ikke Ekstra Bladet helt men fortsætter som skribent. Og I slipper heller ikke for mig i samfundsdebatten. Derudover er mulighederne uendelige,” siger Poul Madsen.

Bestyrelsesformand for JP/Politikens Hus, Lars Munch betegner Poul Madsen som en institution i dansk presse. På husets vegne udtrykker Lars Munch stor taknemmelighed for Poul Madsens indsats, som ikke blot er kommet Ekstra Bladet til gavn, men som også omfatter gratisavisen 24timer, hvor Poul Madsen var chefredaktør fra 2006 til 2007.

”Poul Madsen har været chefredaktør på Ekstra Bladet i næsten 19 år. Han har alle årene investeret sig selv med hud og hår. Det er ikke en post, hvor man får mange venner, og Poul har altid sat bladets interesser før sine egne. Det skylder vi ham stor tak for. Hans energi, engagement og viljestyrke har været helt afgørende for at gøre Ekstra Bladet til et af Danmarks absolut førende digitale nyhedsmedier – som samtidig udgiver en af landets vigtigste aviser på papir. Ekstra Bladet når i dag flere læsere end nogensinde før. Poul afleverer et blad og et medie i god form, og hans efterfølger får et solidt fundament at bygge videre på. Samtidig glæder det mig, at Poul også fremover vil findes i Ekstra Bladets spalter,” siger Lars Munch.

I forbindelse med meddelelsen om sin afgang har Poul Madsen fået bestyrelsens opbakning til, at Ekstra Bladet ikke længere bringer massageannoncer.

”For mig har målsætningen været at modernisere Ekstra Bladet, så Ekstra Bladet står skarpt og klar til fremtiden. Det er vi til fulde lykkedes med. Vi mangler dog det sidste hjørne, massageannoncerne. De har igennem mange årtier været en integreret del af Ekstra Bladet, og vi har ikke villet gøre os til moralske dommere over et lovligt erhverv. Men vi må også konstatere, at tiden er løbet fra dem. Derfor har jeg valgt at stoppe massageannoncerne – med bestyrelsens opbakning,” siger Poul Madsen.

Poul Madsen fratræder i dag som ansvarshavende og overlader roret til chefredaktør Pernille Holbøll, der konstitueres. Hun vil også i fortsættelsen være suppleret af Kristoffer Eriksen i chefredaktionen. Poul Madsen bistår de kommende uger med at overdrage forretningen. I forbindelse med Poul Madsens beslutning om at stoppe som chefredaktør, har også Ekstra Bladets kommercielle direktør, Claus Rothoff Brix ønsket at fratræde.

”Claus har de seneste fire år sat turbo på den kommercielle omstilling. Han er skarp og målrettet, og jeg og Ekstra Bladet skylder ham stor tak,” siger Poul Madsen. Claus Rothoff Brix afløses af Signe Skarequist, der kommer fra en stilling som annoncedirektør for Ekstra Bladet.

”Signe Skarequist har været på Ekstra Bladet siden 2007. Hun kender Ekstra Bladet indgående og er udstyret med en markedsforståelse og -indsigt i en klasse for sig. Få matcher Signes kompetencer, når det gælder digitalt annoncesalg, og hun har samtidig en stærk publicistisk forståelse, som er helt afgørende i forhold til Ekstra Bladets store ambitioner om at udvikle det digitale indholdssalg,” siger adm. direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

I interviewet med Mads Kastrup, besvarer Poul Madsen læserspørgsmål. Her udnævner han sig selv til ny shitstorm-konsulent. Om afskaffelsen af massageannoncerne ender ud i en shitstorm, må tiden vise.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter