Dette billede blev forbudt på Instagram - forstår du hvorfor?

En canadisk studerende postede et billede af sig selv, hvor hun havde blødt igennem. Det var for hård kost for Instagram

Dette billede var for meget for Instagram. (Foto: Rupi Kaur)
Dette billede var for meget for Instagram. (Foto: Rupi Kaur)

En kvinde, der ligger med ryggen til kameraet på en seng iført hvid t-shirt og grå joggingbukser, var for meget af det gode for det sociale medie Instagram. Årsagen? De to blodpletter der kunne ses henholdsvis på kvindens bukser og på sengen, som vidnede om, at kvinden havde menstruation og var blødt igennem.

Kvinden på billedet er den universitetsstuderende Rupi Kaur fra Canada, hvis søster tog billedet som en del af en 'menstruationsserie', Rupi Kaur skulle bruge til et fotokunstprojekt til studiet. Det skriver BBC.

Kort tid efter Rupi Kaur havde uploadet billedet på Instagram, fik hun dog en besked fra om, at det ikke overholdt deres såkaldte Community Guidelines, og derfor var blevet fjernet.

Kendte Linse: Sådan dyrker du sex med menses

Det provokerede Rupi Kaur i en sådan grad, at hun gik i clinch med mediet, som efterfølgende skiftede taktik og forklarede, at billede var blevet slettet ved en fejl.

Rupi Kaur siger selv til BBC, at hun aldrig var ude på at provokere med billedet:

- Pointen med billedet var at afmystificere alle de tabuer, som hægter sig til menstruation.

Hun var desuden overrasket over de mange negative kommentarer, billedet affødte:

- Det var interessant at se den måde, folk bagatelliserede oplevelsen og det bøvl, man møder, når man har menstruation. Du dropper ferien på grund af din menstruation, og du ændrer din bryllupsdato. Den er med dig alle steder, og du har rigtig mange smerter.

Se også: Professor: Kvinder skal have betalt menstruations-orlov

91 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere