Dette billede splitter nation: Nu er hun blevet anholdt

En ung kvinde delte et tilsyneladende uskyldigt billede af sig selv på Twitter, men nu er hun blevet anholdt

Det var på grund af dette billede, at kvinden modtog flere dødstrusler. Privatfoto
Det var på grund af dette billede, at kvinden modtog flere dødstrusler. Privatfoto

Den unge kvinde Malak Al Shehri fra Saudi-Arabien har splittet sin nation med dette billede.

I byen Riyadh valgte hun at gå på cafe uden sin hijab, men i stedet havde hun valgt en farverig sommerkjole, en sort jakke og støvler.

Men den slags er ikke acceptabelt i Saudi-Arabien. Langt fra.

På Twitter har hun tidligere fået massiv kritik for at bryde det moralske kodeks i landet om at kvinde skal være tildækkede, når de viser sig i offentligheden. Endda gik det så vidt, at hun fik adskillige dødstrusler.

Det skriver det amerikanske medie International Business Times.

- Dræb hende og kast hendes lig for hundene. Vi vil se blod, lød nogle af de voldsomme reaktioner på billedet.

Anholdt
Men nu er det blevet endnu værre for den unge kvinde, og ifølge The Guardian er hun tirsdag blevet anholdt for at bryde det moralske kodeks i landet.

- Betjente har anholdt den kvinde, der har fjernet sin abaya (en traditionel arabisk klædedragt red.) på gaden al-Tahliya. Hun gjorde det, efter at have skrevet om det på de sociale medier for flere dage siden, siger Fawaz al-Maiman til den lokale avis Al-Sharq ifølge The Guardian.

Selv om flere konservative kredse i landet kræver hende straffet, så møder hun også massiv opbakning på de sociale medier.

Hashtagget #FreeMalakAlshehri bliver lige nu flittigt brugt på Twitter.

Flere i protest
Tidligere har International Business Times har talt med én af dem, der har delt det omdiskuterede billede. Mediet skriver, at der er tale om en 21-årig kvindelige studerende fra byen Dammam i det østlige Saudi-Arabien, der af hensyn til sin egen sikkerhed dog ikke ønsker at stå frem med navn.

- Rigtig mange har delt billedet, og derfor nåede det også ud til ekstremister.

Det betød, at hun fik trusler. Så slettede hun sine tweets, men truslerne stoppede ikke, så hun slettede sin Twitter-konto i stedet', fortæller kvinden, der ikke selv er troende muslim, til International Business Times.

- Jeg er ateist, men for det meste bærer jeg alligevel en hijab, fordi normerne her dikterer, at det er utilgiveligt at tage den af. Mange af mine venner, som også er ateister, er nødt til også at dække deres ansigter til, fordi deres familier er mere konservative end min egen. Men det er ikke kun ateister men også muslimske kvinder, som ønsker at kunne smide dem, fortæller hun.

Hun tilføjer desuden, at hun faktisk oplever, at flere og flere saudiarabiske kvinder vælger at vise deres ansigt og nogle vælger helt at lade deres hijab ligge. Hun ser særligt denne tendens i større byer og blandt yngre kvinder.

303 kommentarer
Vis kommentarer