Annoncørbetalt - Albert

Dette fag gør dit barn til millionær - tallene lyver ikke

Ét fag i skolen giver dit barn de bedste muligheder for en dag at få et job med millionløn. Men gør klar til at hjælpe dit barn med hjernegymnastikken, for vejen til velstand er belagt med brøker og ligninger

Gode færdigheder i særligt ét fag giver dit barn gode muligheder for at tjene mange penge i fremtiden. 
Foto: Shutterstock
Gode færdigheder i særligt ét fag giver dit barn gode muligheder for at tjene mange penge i fremtiden. Foto: Shutterstock

Mange penge er selvfølgelig ikke en forudsætning for et lykkeligt liv. Men lad os være ærlige: det gør bare livet lettere.

Derfor vil mange forældre også gerne give deres børn gode kort på hånden, når de en skønne dag skal ud i kampen om de mest velbetalte jobs i samfundet.

For at være godt rustet til den kamp, kan det være en god idé at give barnet de rigtige redskaber fra en tidlig alder.

Ét fag skiller sig ud
Svaret er helt simpelt, men kan være svært at forstå og udføre: matematik.

Tag bare følgende uddannelser:

Forsikringsmatematik. Matematik-økonomi. Revisor. Økonomi. Erhvervsøkonomi & matematik. 

Det er fem af landets mest attraktive uddannelser, og det er der en helt særlig grund til.

Alle fem uddannelser giver ifølge tal fra tænketanken CEPOS en årlig indkomst på lige omkring en million kroner, og de er alle på top ti over de uddannelser, der ifølge CEPOS har den højeste gennemsnitsløn i landet.

Og så de har også en anden ting tilfælles. Matematik.

Derfor er det en rigtig god idé at få styr på matematikken fra begyndelsen, hvis dit barn skal tage en af de fem uddannelser, der alle kræver at man er en talknuser på allerhøjeste plan.

En ny svensk service, Albert har med stor succes hjulpet svenske børn til at blive bedre til matematik. Du kan læse mere om den her. 

Også selvom arbejdslivet ikke kredser om matematik, skal man nemlig stadig have tjek på tallene for at få et af de højtbetalte jobs.

I fire ud af de sidste fem uddannelser på CEPOS’ top ti, er matematik på A-niveau i gymnasiet et krav for, at kunne søge ind på uddannelsen. Det gælder eksempelvis både, hvis du vil læse medicin eller kemi.


Gode karakterer er mange penge værd
Men det er ikke nok bare at klare sig igennem matematik på højt niveau i gymnasiet. Det kræver også, at man har klaret det godt. 

Ifølge tal fra CEPOS tjener matematiske studenter fra 1997 med mere end 10 i snit fra gymnasiet i gennemsnit cirka 110.000 kroner mere om året, end dem der fik under 10 i snit.

Og det er der ifølge Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i CEPOS, en speciel årsag til.

- Der kan være en tendens til, at man ved at arbejde meget med matematik udvikler gode evner til at tænke logisk og konsistent. Og det er eftertragtet på arbejdsmarkedet, fortæller han.

Høj værdi giver høj løn
Tallene fra CEPOS viser også, at matematiske gymnasieelever fra 1997 i dag tjener hele 130.000 kroner mere end de sproglige studenter fra samme årgang. 

Og det handler ifølge Mads Lundby Hansen ganske enkelt om, at de danske virksomheder får mere værdi ud af de gode matematiske hoveder.

- Når man er kommet igennem de svære matematiske uddannelser, er man i mange tilfælde klar til jobs, hvor man skaber stor værdi for virksomhederne - mere end de fleste kandidater fra de humanistiske uddannelser, udtaler cheføkonomen.

Også håb uden de medfødte evner
Det er desværre ikke alle, der har de medfødte evner til at knække matematikkens sværeste koder.

Men det betyder ikke, at man ikke skal forsøge forbedre sig. Det hjælper at træne matematik, også fra en tidlig alder, så man en dag kan søge ind på en af de attraktive uddannelser.

- Men det kræver ofte flid og masser af lyst, at blive god til matematik, pointerer Mads Lundby Hansen.

At vække lysten og interessen for matematik hos sit barn kan dog være nemmere sagt end gjort.

Men en mulig løsning kan være den svenske tjeneste Albert, der allerede har hjulpet tusindvis af svenske børn med at finde glæden ved matematikken. Nu er den kommet til Danmark, og du kan læse mere om Albert her:


Artiklen er sponseret af den svenske matematik-service, Albert, der lige er introduceret i Danmark. Læs mere her.