DF: Aftaler om skattelettelser må tages op til revision

Pengene fra kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen er spist op af flygtningeudgifter, mener DF

Selv om Dansk Folkeparti har indgået to aftaler, hvor det klart fremgår, at det provenu, der kommer ud af dem, skal bruges til skattelettelser, så er det ikke givet, at det bliver sådan.

Det siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, i et interview med Ritzau, efter at han har meldt ud, at DF i lyset af de stigende flygtningeudgifter udelukker skattelettelser i indeværende valgperiode.

I aftalen om kontanthjælpsloftet, som blev indgået 18. november sidste år, står der:

- (...) det udisponerede provenu, som tilvejebringes ved initiativerne i aftalen fra 2017 og frem, skal anvendes ved JobReformens fase II i foråret 2+16 til at sænke skatten på de laveste arbejdsindkomster fra 2017.

Og i aftalen om integrationsydelsen hedder det:

- Regeringen, DF, LA og K er enige om, at det provenu, som tilvejebringes ved indførelse af integrationsydelsen, drøftes i forbindelse med de udestående forhandlinger om en JobReform i foråret 2016.

Kristian Thulesen Dahl anerkender, at DF dermed har nikket ja til skattelettelser tidligere.

- Det er fuldstændig rigtigt, at vi har indgået to aftaler - kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen - hvor det er aftalt, at det provenu, altså de penge, der spares, har vi reserveret til senere at diskutere skat.

- Man må bare sige, at tingene ændrer sig, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Vi kan jo ikke se bort fra, at udgifterne til flygtninge og migranter stiger. Vi bliver nødt til at insistere på over for de andre partier, at vi ikke kan bruge pengene to gange, lyder det.

Spørgsmål: Så som du ser det, er pengene fra integrationsydelsen og kontanthjælpsloftet faktisk blevet spist af udgifter til flygtninge og indvandrere?

- Ja, det er der ingen tvivl om. I år har finansministeren blandt andet givet kommunerne 640 millioner kroner til boliger til flygtninge, og man kan ikke bruge pengene to gange.

Meldingen fra DF kommer, efter at en ny opgørelse fra Finansministeriet viser, at udgifterne forbundet med flygtninge og migranter vil være 6,4 milliarder kroner højere end hidtil antaget frem til 2020.

3 kommentarer
Vis kommentarer