Annonce:
Annonce:

DF-ordfører: Arabisk Føtex-skilt er et knæfald for islam

Dansk Folkepartis integrationsordfører ser rødt, når han ser et særligt gult Føtex-skilt

Annonce:
Følg Samfund

Et billede af et Føtex-prisskilt med arabiske skrifttegn er i dag et af de mest delte på de sociale medier.

Skiltet hænger i Føtex i Sønderborg, hvor butikken har ydet en ekstra service til en stor gruppe af syriske flygtninge, som bor på et asylcenter 300 meter fra varehuset, og som af gode grunde hverken taler eller læser dansk, forklarer Føtex til Ekstra Bladet.

Men skiltet bør ikke hænge der, mener Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen, som har henvendt sig til Ekstra Bladet.

- Hvad er der galt med, at Føtex skilter på arabisk - for at hjælpe syriske flygtninge?

Annonce:

- Skiltningen er et knæfald for den stigende islamisering, der sker at vort samfund. Hvis ikke folk forstår dansk, kan de jo eventuelt bare spørge personalet i Føtex. Ved at skilte på arabisk signalerer Føtex, at hvis man ikke gider lære dansk, så indretter Danmark sig efter dem – og ikke omvendt

Derfor skilter Føtex på arabisk

- Men helt ærligt; er det ikke en overreaktion og en overfortolkning - der er jo blot tale om et skilt i et supermarked?

- Det har som sagt en stor symbolsk værdi. Jeg kan godt forstå, hvis mange danskere reagerer og skriver, at de ikke længere ønsker at handle i Føtex. Jeg tror da også selv, jeg vil holde igen med at give Føtex mine penge. For det her at gå over grænsen. Når man driver virksomhed i Danmark, har man et ansvar for samfundsudviklingen.

- Hvordan kan du have noget i mod, at Føtex indretter sin forretning til også at imødekomme tosprogede kundesegmenter?

Annonce:

- Selvfølgelig må Føtex tjene penge. Men det kan fra tid til anden være ubehageligt at være vidne til, hvor langt virksomheder vil gå for at tjene penge. Her mener jeg ikke, at man skal gå på kompromis med det danske sprog.  Så kan vi jo blive ved med at indrette det danske samfund efter folk udefra. Det er at gå over grænsen. Skal vi også til at skilte på kinesisk? Nej, Føtex må komme ind i kampen og indse, at de har et samfundsansvar.

- Men hvorfor ikke hjælpe syriske flygtninge – der har gennemgået en hård tid - lidt på vej med at skilte på deres modersmål?

- Mit svar er, at jeg slet ikke synes, at disse flygtninge skal være i Danmark. De skal hjælpes i nærområderne. Deres kultur er meget anderledes end den danske, og der stilles nogle meget mærkværdige krav til, hvordan det danske samfund – også virksomheder - skal indrette sig efter dem.

Arabiske skilte i supermarkedet får ros

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: