DF siger nej til særundervisning af flygtningebørn

S vil sikre regeringen flertal for en del af aftale med kommunerne, efter at DF har besluttet at stemme nej

Uanset om man mener, at flygtninge skal integreres i det danske samfund, eller om man mener, at det skal de ikke, så er det et meget dårligt forslag, regeringen har stillet om at give kommunerne friere tøjler til at træffe beslutninger om undervisning af flygtningebørn.

Sådan lyder analysen fra Dansk Folkepartis undervisningsordfører, Alex Ahrendtsen, hvis parti på den baggrund har bestemt sig for at stemme imod et lovforslag, Folketinget førstebehandler onsdag.

Med forslaget får kommunerne mulighed for at oprette særlige undervisningstilbud for flygtningebørn i den skolepligtige alder. De tilbud behøver ikke leve op til helt de samme krav, som folkeskoleloven stiller.

- Er man for integration, bliver børnene ikke ordentligt integreret, fordi de får dårligere danskundervisning. Er man imod integration, som Dansk Folkeparti er, så får de heller ikke ordentlige kompetencer, til når de skal hjem igen, siger Ahrendtsen.

Regeringen behøver dog ikke frygte at komme i mindretal på grund af forslaget. Socialdemokraterne er nemlig klar til at stemme for, oplyser undervisningsordfører Annette Lind.

1 kommentar
Vis kommentarer