DF vil flytte populær radiokanal væk fra København

Står det til Dansk Folkeparti, skal Radio24Syv flyttes

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2018
Følg Samfund

Dansk Folkeparti kræver, at radiokanalen Radio24syv bliver flyttet ud af København og til Vestdanmark. Det skriver DR Nyheder.

Partiet har tidligere foreslået at flytte radiokanalen til Jylland, men partiet gør det nu til et decideret krav til regeringen før forhandlingerne om et nyt medieforlig, der indledes efter påske.

- Det er et meget vigtigt krav for os, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Der er 'geografisk ubalancere' i den måde dansk taleradio er placeret i dag med Radio24Syv og P1 med base i hovedstaden. DF-lederen åbner også op for, at P1 kunne flyttes.

- En stor del af vores fælles oplevelse af, hvad det er for et land, vi lever i, kommer fra medierne. Og vi ved, at man rapporterer i udgangspunktet derfra, hvor man selv ser tingene, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Radio24syvs sendetilladelse udløber i oktober 2019. Det skal skrives ind i et kommende medieforlig, at kanalen herefter skal flytte, lyder det fra DF.

Radio24syvs chefredaktør, Jørgen Ramskov, siger til DR, at en flytning vil betyde, at man ikke kan lave Radio24syv, som vi kender det i dag.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+