DF'er svinede Superliga-spillere: Hør ham trække i land

Fodbold er ifølge Chris Bjerknæs forvandlet til et 'metroseksuelt paradis', men DFU-formanden kan pludselig ikke svare på, hvilke spillere der er for 'fimsede' i Superligaen

’Fodbold er forvandlet til et metroseksuelt paradis, hvor lyserøde fodboldstøvler, pandebånd og tøsedrenge har fuldt fokus … Lad os få heltene og mandsmodet tilbage og få smidt de fimsede metroseksuelle mediestjerner ud af fodboldsporten igen’.

Sådan skriver formand i Dansk Folkepartis Ungdom, Chris Bjerknæs, i et læserbrev i Politiken.

DF-politiker med opråb: Smid de fimsede, tøsedrenge ud af Superligaen

Men da Ekstra Bladet efterfølgende ringer og konfronterer den 27-årige ungdomsplitiker med ordene i læserbrevet, har han pludselig svært ved at genkende sin egen kritik.

- Der er jo ingen, der er for fimset til at være i Superligaen. Det er jo ikke det, der er pointen. Man skal bare passe på, at man ikke går for meget op i, hvordan man ser ud for at gå ind og spille en fodboldkamp.

Og selv om Chris Bjerknæs ordret skriver, at han vil have 'fimsede metroseksuelle ud af fodboldsporten', har han ikke lyst til at komme med navne på 'fimsede' spillere. Ingen af de ellers relativt farverige Superliga-profiler, vi forholder ham, er således for farverige til Chris Bjerknæs.

- Det er jo ikke det, jeg skriver. Jeg synes, det er en forkert drejning, I har taget på det, siger formanden til Ekstra Bladet.

 

Se interviewet med Chris Bjerknæs øverst i artiklen

 

Holder selv med Lyngby
Den 27-årige ungdomsformand er selv Lyngby-fan. Han drømmer sig derfor tilbage til tiden, før kulørte David Nielsen blev træner. Til tiden før overbetalte primadonnaer, barberede ben og plukkede øjenbryn. Han efterlyser rigtige mandfolk som Guld-Harald og Lille-Per på banen.

’Nu er det hele blevet … en forfængelighedens teaterforestilling, hvor voksne mænd render rundt i magentafarvede fodboldstøvler med barberede ben og trimmede øjenbryn og en frisure, der ligner en gæst fra Roskilde Festivals fjerde dag’ forklarer Bjerknæs, der i mange år har været aktiv i DF som både lokalformand og folketingskandidat, i læserbrevet.

(artiklen fortsætter under billedet)

Trods Lyngbys flotte og overraskende bronzemedalje i Superligaen var det ifølge Chris Bjerknæs meget bedre før klubbens nuværende træner, farverige David Nielsen kom til.

’Jeg holder med Lyngby Boldklub. Klubben, hvor Lille-Per slog sine folder i Far til fire-filmene med ' Guld Harald', og hvor fodbold først blev spillet, når Dyrehavsbakken åbnede. Sådan sagde man i hvert fald engang, og sandheden er nok også, at der ikke blev spillet meget fodbold, når det regnede, før klubbens nuværende træner, David Nielsen, kom til. Det gør ingenting’, skriver han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri