Din kæle-kat gør dine børn dumme

En kat i hjemmet kan gå hårdt ud over dine børns præstation i skolen, viser undersøgelse

En parasit, som overføres via katte-afføring, kan få alvorlige konsekvenser for dine børn, siger forskere. (Foto: Polfoto)
En parasit, som overføres via katte-afføring, kan få alvorlige konsekvenser for dine børn, siger forskere. (Foto: Polfoto)

Har du både kat og børn i huset, så er der måske grund til at overveje at skille sig af med din knurhårede ven. Ny forskning peger nemlig på, at de to ting er en rigtig dårlig kombination.

En undersøgelse fra University of Iowa og Florida International University har set nærmere på parasitten ’toxoplasma gondii’, som overføres gennem kattes afføring. Den viser, at parasitten kan have en voldsom negativ effekt på børns præstation i skolen, skriver Metro.

Din kat snakker til dig, mener dyrlæge Sharon Crowell-Davis. (Foto: Polfoto) Samfund Dyrlæge: Din kat snakker faktisk til dig

Undersøgelsen er foretaget blandt 1755 børn i alderen 12-16 år og viser en tydelig sammenhæng mellem ’toxoplasma gondii’ og  børns reducerede hukommelse og dårlige læseevne.

Ifølge Metro inficeres flere milliarder mennesker hvert år af parasitten, som primært når til mennesker via deres kontakt til kattes afføring, og den samme bakterie har tidligere været sat i forbindelse med skizofreni. Og hvis mennesker, der i forvejen har et svækket immunsystem, får parasitten ind i systemet, kan det oven i købet føre til alvorlige hjernelidelser.

Din hund ved stort set alt om dig. ved hjælp af sin imponerende næse får hunde information om alt og alle i området - og især om sin ejer (Foto: Colourbox) Tips og guides Så meget ved din hund om dig

- Resultatet peger på, at toxoplasma gondii kan forbindes med dårlige læsepræstationer og nedsat verbal hukommelse, siger forskerne bag den nye undersøgelse.

42 kommentarer
Vis kommentarer