Dina sendte lokkedue efter sin flirt: Derfor gjorde jeg det

Kvinder bruger lukkede Facebookgrupper til at finde lokkeduer for at teste, om deres kærester er utro. En af de kvinder er Dina Rosleff. Nu fortæller hun, hvorfor hun gjorde det

Diana Rosleff bad en veninde sende en lummer besked til fyren, hun havde noget kørende med. Nu fortæller hun, hvad der lå forud for den beslutning. Foto: Privat
Diana Rosleff bad en veninde sende en lummer besked til fyren, hun havde noget kørende med. Nu fortæller hun, hvad der lå forud for den beslutning. Foto: Privat
Følg Samfund

'Lokkedue søges. Sidst i 20’erne, start 30’erne. Lettere buttet. Mørkt hår.'

Sådan lyder et eksempel på et opslag i en af flere forskellige lukkede Facebook-fora, hvor kvinder leder efter andre kvinder til at agere lokkeduer. Det skriver tv2.

En lokkedue bliver typisk bedt om at kontakte kvindens mand, kæreste eller flirt for at teste hans loyalitet, og se, om han vil være utro.

En af de mænd, der har prøvet at blive kontaktet af en lokkedue, er 27-årige Anders Juelshøj, der klarede testen og stadig er sammen med sin kæreste. Men det var ikke en sjov oplevelse, fortæller han.

En slibrig sms
Dina Rosleff, der i forbindelse med afsløringerne om de lukkede grupper var i studiet hos ’Go’ aften Danmark’, har selv prøvet at ’bestille’ en lokkedue til at teste en flirt, hvis troskab hun var blevet usikker på.

Nu fortæller hun til Ekstra Bladet, hvad der egentlig gik forud for, at hun valgte at bede en veninde sende en slibrig sms for at teste den mand, hun havde forelsket sig i.

Efter sin skilsmisse i oktober mødte Dina Rosleff den pågældende mand, som hun følte gav hende noget, hun manglede. Tryghed.

Han fortalte hende, at han gerne ville se, hvad det førte til mellem dem, uden at ’sætte et navn’ på det, de havde sammen.

- Da jeg nu var så glad for ham, accepterede jeg, at det var sådan, det var lige nu. Vi blev enige om ikke at kalde os kærester, men at vi heller ikke så andre, fortæller Dina Rosleff.

Fik en mærkelig fornemmelse
I et stykke tid så de ifølge hende hinanden cirka hver anden dag. Men lige pludselig begyndte han at melde fra og sige til Dina Rosleff, at han havde det svært, eller at han var træt. Efterhånden kunne hun ikke få kontakt med ham med hverken opkald eller tekstbeskeder.

Hun spurgte flere gange sin flirt, om han så andre piger, men ifølge Dina Rosleff sagde han nej hver gang.

- Jeg fik til sidst så mærkelig en fornemmelse, at jeg ikke så andet valg end at få en veninde til at skrive en lummer besked til ham. Han hoppede i den besked med begge ben. Og jeg fandt efterfølgende frem til seks-syv andre piger, der har fået samme beskeder og samme billeder og samme udmelding som mig. Og han har set os alle med dages mellemrum, forklarer Dina Rosleff til Ekstra Bladet.

Negativ debat
Hun mener, at den store opmærksomhed, der nu er kommet på de kvinder, som sender lokkeduer efter deres kærester, har skabt en del negativitet rettet mod kvinderne. Derfor har hun nu brug for at slå en ting helt fast.

- For mig og de andre piger, der har været i det samme ’spin’, handlede det ikke om, at han var ’mig utro’, men om vores ret til selv at vælge, om vi ville være en del af et forhold, hvor man så andre. Han tog det valg for os, da han valgte ikke at fortælle sandheden om, hvor mange han så, siger Dina Rosleff, og slår fast, at det med lokkedue-kvinder ikke på nogen måde er noget, hun ’dyrker’.

- Jeg personligt har efterfølgende haft det meget svært ved at være i min egen krop, da jeg føler, at den er blevet brugt, uden at jeg har haft mulighed for selv at vælge, da han ikke fortalte mig sandheden. Det er et kæmpe svigt, jeg nu efterfølgende skal forholde mig til, siger hun, og fortæller, at hun godt kunne finde på at bruge en lokkedue mod en fyr en anden gang - men altså kun, hvis der skulle være tale om løgne og bedrag i samme størrelsesorden som det, hun oplevede med sin nu tidligere flirt.

Har du oplevet noget lignende eller er du selv blevet udsat for en lokkedue? Så tip os på 1224@eb.dk eller sms til 1224.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU