Dine vådservietter er de rene bakteriebomber

En hospitals-undersøgelse viser, at vådservietter er en stor bakteriespreder

Dine vådservietter er slet ikke så hygiejniske, som du troede. (Foto: Colourbox)
Dine vådservietter er slet ikke så hygiejniske, som du troede. (Foto: Colourbox)

Du går rundt med vådservietter i tasken, fordi du gerne vil minimere risikoen for at sprede bakterier. Men nu viser en ny undersøgelse, at du formentlig spreder bakterier frem for at slå dem ihjel, når du benytter dig af de populære, sæbefyldte servietter.

Undersøgelsen er foretaget af forskere fra Cardiff University, som havde sat sig for at finde ud af, om vådservietter på hospitalerne virkede bakterie-reducerende. Det viste sig, at de i virkeligheden flytter bakterier fra ét sted til et andet. Det skriver The Telegraph.

Se også: Klamt og brækfremkaldende slik bliver flået af hylderne

Særligt på badeværelser er der stor risiko, at det virker bakterie-spredende at bruge servietterne – særligt, hvis den samme bliver brugt på flere forskellige overflader omkring vasken og toilettet.

Den nye forskning, som har været offentliggjort i ’the American Journal of Infection Control’, beviste, at servietterne ikke er effektive nok til at fjerne bakterie-sporer, selvom de ofte bliver brugt til rengøring på hospitaler.

Denne forside er havnet i postkasserne hos Elle-abonnenter i Australien. Men på gade-versionen er modellen knap så nøgen. Det har vækket vrede blandt australierne. (Foto: Elle Australien) Samfund Kvindemagasin kritiseres for ammende model på forsiden

- Vores tests viser, at selv hvis det lykkes for servietten at fjerne bakterier, bliver de straks overført, når den bruges på en anden overflade, siger professor Jean-Yves Maillard, som er hovedforfatter bag undersøgelsen.

11 kommentarer
Vis kommentarer