Direktør efter ødelagt strandpromenade: Alle kan i princippet have gjort noget forkert

Der skulle ikke mere end et blæsevejr til at smadre dele af en 26 millioner dyr strandpromenade. Nu skal ansvaret placeres

Et blæsevejr i marts fik stene til at løfte sig på den 1,1 kilometer lange strandpromenade i Sønderborg. Rådgivere undersøger stadig årsagen til, at dele af promenaden blev smadret. Foto: Timo Battefeld
Et blæsevejr i marts fik stene til at løfte sig på den 1,1 kilometer lange strandpromenade i Sønderborg. Rådgivere undersøger stadig årsagen til, at dele af promenaden blev smadret. Foto: Timo Battefeld

Der skulle ikke mere end et blæsevejr i marts til at smadre dele af en strandpromenade i Sønderborg til 26 millioner kroner.

Nu er en række rådgivere i gang med at udfærdige et notat, der skal opklare, hvad årsagen er og dermed også finde ud af, hvem der har ansvaret for ødelæggelsen.

Det fortæller direktør for økonomi, teknik- og miljø i Sønderborg Kommune, Bjarke Butt Eriksen, til Ekstra Bladet.

- Vi har bedt rådgiverne om at fokusere på årsager til, at den gik i stykker og selvfølgelig også muligheder for genoprettelse, og hvad der teknisk skal til for, at det ikke sker igen.

- I det ligger også implicit, at de er nødt til at forholde sig til hele ansvarsdelen, siger Bjarke Butt Eriksen.

Hvem har ansvaret?
- Ja, fordi hvem har ansvaret for at have købt en strandpromenade til 26 millioner, der går i stykker?

- Det er Sønderborg Kommune, der har ansvaret for at købe den. Vi har også besluttet helt konkret, hvilke materialer der er blevet brugt. Men så til at sige, at vi har ansvaret for, at den går i stykker, det ved vi ikke endnu.

- Men har Sønderborg Kommune købt et dårligt bygningsarbejde?

- Vi har i hvert fald ikke bestilt et dårligt bygningsarbejde.

- Men det må jo have været dårligt, hvis den går i stykker?

Efter alle kunstens regler
-
Det er jo noget af det, notatet skal fokusere på. Om byggeriet er dårligt, eller om vejret har været specielt. Der kan jo være mange elementer i det her. Som jeg tidligere har udtalt, så har vi jo bestilt en strandpromenade i en kaliber efter alle kunstens regler, siger Bjarke Eriksen.

- Men det var vel ikke efter alle kunstens regler, eftersom den er gået i stykker?

- Vi kan jo i hvert fald konstatere, at den ikke står smukt og flot som før.

- Men har I købt noget, der var for dårligt til prisen?

- Det synes jeg ikke jeg kan tillade mig at sige på nuværende tidspunkt. Jeg venter på den redegørelse, for det er et spørgsmål om, hvem der har ansvaret. Vi mener jo, at vi har bestilt det rigtige.

- Hvad mener du egentlig med, at I har købt det rigtige?

- Vi har bedt om at få etableret en strandpromenade i de rigtige materialer. Vi forsøgte også at gardere os mod vandstandsstigninger, men det har jo ikke virket efter hensigten, eftersom det ikke har stoppet de vandmasser, der er kommet ind over den.

- Uanset hvad det notat finder frem til, så er det vel stadig jer, der har købt en strandpromenade, der går i stykker?

- Det kan være os, der har defineret opgaven forkert. Det kan være rådgiveren, der har rådgivet os forkert. Det kan være entreprenøren, der har udført ordren forkert. Der er masser af steder, der kan være gjort noget forkert.

Alle kan have skylden
- Så det kan være jer alle sammen, der har gjort noget forkert?

- I princippet ja, siger Bjarke Butt Eriksen.

Direktøren fortæller, at strandpromenaden skal bygges op så hurtigt som muligt. Kommunens ambition er, at den står som før, når vi rammer turist- og sommersæsonen.

En strækning på omkring 100 meter er berørt af skaderne. De sten, der er skyllet op er fjernet og stillet i depot, med henblik på at bruges igen, når promenaden skal reetableres, fortæller direktøren.