Annonce:
Annonce:

Discount-kæde tager varer af hylden efter kopi-anklage

Discountkæden Netto stopper salget af vindhætter til smarthones, efter der er kommet beskyldninger om, at det er en kopivarer stjålet fra en dansk iværksætter

Foto: Polfoto/Jacob Ehrbahn
Foto: Polfoto/Jacob Ehrbahn
Annonce:
Følg Samfund

Netto har valgt at stoppe salget af en særlig form for vindhætte til smartphones indtil sagen er blevet undersøgt nærmere.

Tidligere i dag opstod nemlig en anklage om, at ideen er tyvstjålet fra en dansk iværksætter.

Nettos marketingschef, Martin Hasgaard Olesen siger, at de i øjeblikket er i gang med at kigge på sagen, og de ingen færdige konklusioner har endnu.

 - Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi ikke ønsker at handle med kopivarer eller andre varer, hvor der stilles spørgsmålstegn til vores etik, og derfor stopper vi salget og fjerner produktet fra butikken, mens vi kigger yderligere ind i sagen, siger Martin Hasgaard Olesen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Den danske iværksætter, som mener, at hans produkt er blevet stjålet, skrev tidligere i dag et opslag på Facebook, som nu er blevet delt og liket mange gange. I opslaget skriver han, at det var hans idé, som nu er blevet stjålet af en dansk leverandør. Netto er ikke interesseret i at blive sat i forbindelse med kopivarer.

 - Kopivarer er hverken godt for vores kunder, for os eller de, som mener sig kopieret, så derfor ønsker vi slet ikke noget, der minder om kopivarer. Det vil vi gerne slå helt entydigt fast, forklarer Nettos marketingschef.

En vindhætte kan sikre din telefon bedre optagelser, hvis du skal optage lyd i for eksempel blæsevejr.

Ekstra Bladet har været i kontakt med den virksomhed, som anklages for ide-tyveri. Her meddeler direktøren, at han opfatter beskyldningen som falsk – og dermed en injurie (altså en strafbar æreskrænkelse).

Direktøren oplyser, at sagen er overdraget til virksomhedens advokat – og at det mandag vil blive dokumenteret, at ideen til vindhætten allerede blev præsenteret for Netto i juli 2016. Altså længe før det angivelige ide-tyveri skulle have fundet sted for fire måneder siden.  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Løkke – for Ekstra Bladet bliver det en fest

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: