Discountkrigen raser: Her vil populært supermarked tredoble antallet af butikker

Lidl vil tredoble antallet af butikker i Storkøbenhavn og indføre et helt nyt koncept for at hamle op med deres konkurrenter

Lidl sætter nu alle kræfter ind for at følge med konkurrenterne. Foto: Linda Johansen
Lidl sætter nu alle kræfter ind for at følge med konkurrenterne. Foto: Linda Johansen

Lidl har besluttet sig for at speede kraftigt op for kædens ekspansion og tredoble antallet af butikker i Storkøbenhavn de kommende år.

Det skal ske for, at Lidl kan følge med i discountkrigen og hamle op med konkurrenterne.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Lidl har i dag omkring 20 butikker i Københavnsområdet, men planen er at tredoble antallet af butikker over de kommende år.

Helt nyt koncept
Udover de mange nye butikker arbejder Lidl også på at lancere et helt nyt city-koncept i Danmark. Det bekræfter ejendoms- og udviklingsdirektør i Lidl Danmark, Mads T. Nielsen, overfor Ekstra Bladet.

- Vi er i gang med at udvikle det nye koncept. Vi ved endnu ikke, hvornår det er klart, men vi vil introducere det mere detaljeret, så snart det er, siger han.

Ifølge Lidls topchef, Dirk Furst, vil det nye city-koncept betyde butikker med mindre kvadratmeter og større fokus på de kvaliteter, som Lidl-kunderne sætter pris på.

- Selvfølgelig ved vi, hvad vores kunder elsker ved Lidl. Det inkluderer vores bake-off, vores kødafdeling og vores mejeriafdeling, og det skal også passe ind i city-konceptet, siger han til Dansk Handelsblad.

Hos Lidl Danmark håber de på, at de nye storkøbenhavnske butikker kan stå klar om to år. Ifølge Mads T. Nielsen kan der dog godt gå mellem tre og seks år, da sagsbehandlingen kan tage lang tid. Med de nye butikker ønsker Lidl Danmark at komme tættere på deres kunder og være der, hvor "forbrugerne bor".

Åbne 10 butikker årligt
De seneste fem år har Lidl kun åbnet 12 butikker i Danmark.

De kommende år vil butikskæden gå i offensiven. Det indebærer, at Lidl Danmark vil stræbe efter at åbne langt flere butikker årligt. Senest åbnede Lidl en butik i Frihedens Butikscenter i Hvidovre i slutningen af august i år, som blev kædens butik nummer 108 i Danmark.

Selvom der de kommende år bliver stort fokus på at åbne nye butikker i Storkøbenhavn, har de i Lidl Danmark også planer om at åbne langt flere butikker på landsplan.

- Der har været en del år, hvor vi ikke har åbnet 10 butikker. De sidste fem år har vi åbnet 12 butikker i alt. Vi åbnede en del butikker de første år i Danmark og herefter kom en periode, hvor vi stort set ikke åbnede nye, siger Mads T. Nielsen.