Diskotek betaler bøde på 25.000 kroner

Diskoteket Dr. Emils har valgt at betale en bøde på 25.000, efter diskoteket blev anmeldt til politiet af Forbrugerombudsmanden

Sidste år blev diskoteket Dr. Emils anmeldt til politiet. Diskoteket, der ligger i Marienlyst, på Facebook reklamerede for et arrangement med alkohol, som ifølge Forbrugerombudsmanden var målrette unge på 15-17 år.

Nu har diskoteket valgt at betale en bøde på 25.000 som en konsekvens af anmeldelsen. Det skriver Forbrugerombudsmanden på sin hjemmeide.

Opslaget på Facebook fra diskoteket indeholdt to videoer, hvor de unge mennesker omtalte alkohol. I opslaget blev der nævnt, at reklamen for arrangementet på Dr. Emils var rettet mod personer over 16 år, medmindre de var 15 år og havde sidste skoledag.

Derfor vurderede Forbrugerombudsmanden, at målgruppen for reklamen fra Dr. Emils var personer i alderen 15-17 år. Og det er ikke tilladt ifølge Markedsføringsloven, som siger følgende.

Markedsføringslovens paragraf 11 stk. 2:

'Handelspraksis rettet mod børn og unge under 18 år må ikke indeholde omtale af, billeder af eller henvisninger til rusmidler, herunder alkohol.'

Forbrugerombudsmanden uddyber desuden, hvorfor de har valgt at straffe Dr. Emils med den store bøde.

- Det er ulovligt at rette reklamer med alkohol mod unge under 18 år. De udgør en gruppe af særligt sårbare forbrugere og har i højere grad end voksne behov for at blive beskyttet mod eksponering for alkoholreklamer, siger Christina Toftegaard Nielsen fra Forbrugerombudsmanden i pressemeddelelsen.

Dr. Emils har fået et strafansvar, og det er uanset, om diskoteket udskænker alkohol til unge under 18 år eller ej. Nu har de så valgt at stå til ansvar for den ulovlige reklame og har accepteret at betale bøden på de 25.000. Derfor er sagen nu også afsluttet.

112 Teenage-fødselsdag i Vejle gik helt galt: Forældre anholdt

Shantel er chokeret over svaret fra ejeren.  Foto: Privat Samfund Kvinde frygter stoffer i drink: - Det er hun ikke pæn nok til

3 kommentarer
Vis kommentarer