Annonce:
Annonce:

Disse ting kan du få penge for i stedet for at smide dem ud

Ting, der bare står og samler støv i din kælder, kan vise sig at blive en indbringende forretning

71 procent af danskerne er åbne for at købe brugt (Arkivfoto: Peter Hove)
71 procent af danskerne er åbne for at købe brugt (Arkivfoto: Peter Hove)
Annonce:
Følg Samfund

En mands skrald er en anden mands skat.

Måske har du forvist mange af dine gamle ting til loftet eller kælderen, hvor de står og samler støv i flyttekasser. Men har du overvejet at prøve at sælge dem?

Ifølge tal fra DBA har danskerne i gennemsnit hele 161 ting liggende derhjemme, som de ikke længere bruger - og nogle af dem kan måske tjene lidt klejner hjem til kistebunden. Sidste år tjente den gennemsnitlige dansker i hvert fald 1900 kroner ekstra på at sælge sine brugte ting.

- Det er meget i tidens ånd at gøre op med overforbrug, og derfor er det in at købe brugt og sige, at man køber brugt, siger Sofie Lund, der er kommunikationschef hos DBA, til Ekstra Bladet.

Få din bil til at tjene penge mens du rejser

Annonce:

Var det noget med en båndoptager?
Særligt én type varer er der kommet stigende efterspørgsel på at købe brugt. I hvert fald har DBA siden 2013 oplevet en stigende interesse for ældre elektronik, oplyser de til Ekstra Bladet.

- Vi kan se, at det her med 'retro elektronik' er oppe i tiden, og derfor ser vi også en stigning på salget af det. Det er jo en sjov trend i virkeligheden, fordi mange måske tænker, at 'det her kan jeg da aldrig komme af med'. Men det er der måske mulighed for nu, siger Sofie Lund.

Således søges der i dag 23 procent mere på brugte båndoptagere og pladespillere, end der gjorde tidligere. Samtidig er der 19 procent flere søgninger på LP'er, 17 procent flere på smalfilmsudstyr og 13 procent flere på radioer.

- Folk er begyndt at få øje på, at de kan få penge for det. Der er bestemt et marked for det, siger Sofie Lund.

Smid ikke fastnet-telefonen ud
Selv din gamle stationære telefon kan være penge værd - sidste år alene var der en halv million søgninger efter det på DBA.

Annonce:

At 'retro elektronikken' er blevet trendy handler blandt andet om, at folk gerne vil skabe deres eget udtryk i hjemmet, mener Sofie Lund. Der er nemlig også stor efterspørgsel på andre gamle ting - gerne noget, der har en historie.

- For eksempel gamle døre og vinduer og andre ting, som du forholdsvis let selv kan bygge noget andet ud af. Folk bygger for eksempel borde ud af det, siger hun.

Derudover er der også en overraskende stor interesse blandt danskerne for havetraktorer og møbler til haven. Begge dele er på top 10 listen over mest søgte ord overhovedet på Den Blå Avis i 2015. Keramik, vintagekjoler og byggematerialer er også populært.

Denne stue er indrettet med genbrug (Foto: DBA)
Denne stue er indrettet med genbrug (Foto: DBA)

Tre almindelige danskere: Sådan tjener vi penge på nettet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: