Ditte har termin i dag: - Kan ikke ringe 112

35-årige Ditte Mørck Lichniger Jensen sidder alene i sit hjem på Stevns med fødselstermin mandag. I følge en Yousee-medarbejder kan hun ikke ringe 112 på grund af nedbruddet på netværket mandag formiddag, hvis hun nu skulle sidde fast i sneen, eller hvis andet gik galt - og det bekymrer hende

Ditte Mørck Lichniger Jensen har termin i dag, men håber, at det trækker lidt ud. Privatfoto
Ditte Mørck Lichniger Jensen har termin i dag, men håber, at det trækker lidt ud. Privatfoto

Opdatering 14.25: TDC oplyser nu, at de fleste kunder godt kan ringe 112 på trods af dagens problemer. Kunder, der har fastnettelefon sammen med en bredbåndslinje (IP-telefoni), kan dog ikke.

Midt i nedbruddet, der ifølge TDC betyder, at omkring 450.000 mennesker ikke kan ringe eller modtage opkald på TDC's netværk, sidder Ditte Mørck Lichniger Jensen alene i sit hjem. Hun har termin i dag og sidder bare og venter på, at veerne begynder. På grund af nedbruddet hos TDC kan hun ifølge en Yousee-medarbejder, der besvarede Dittes opslag på Facebook, ikke ringe 112, hvis fødslen eller transporten til sygehuset pludselig skulle gå galt i vintervejret.

'Det er jo bare rart at kunne rekvirere en ambulance, hvis det skulle gå rigtig stærkt,' fortæller hun til Ekstra Bladet.

450.000 ramt af TDC-nedbrud: - Det er dæleme ikke smart

Aftalen er ellers, at så længe kæresten er på arbejde, at Ditte kan ringe til sin søster, der så vil hente hende på Stevns og køre hende på hospitalet i Næstved. Søsteren arbejder dog lidt væk, så hvis det skal gå rigtig stærkt bor svigermor tættere på.

Frygter at føde i bil
'Frygten er at føde i en bil. Og jeg er heller ikke sikker på, at hverken min søster eller svigermor synes, at de er klædt på til at agere jordemoder,' skriver hun til Ekstra Bladet på Facebook, da hun - som bekendt - er forhindret i at benytte telefonen.

Ditte Mørck Lichniger Jensen er 35 år gammel og arbejder som erhvervskonsulent med fokus på vejledning af iværksættere og start-ups, når hun ikke er på barselsorlov.

Det er hendes anden fødsel, og hun fortæller, at hun havde en fin oplevelse første gang.

'Jeg havde bare nogle ret vilde veer næsten uden pause,' lyder det.

'Jeg er ikke bange for at føde, men gad virkelig godt, at det denne gang blev mere en mere rolig oplevelse, der startede helt naturligt. Derfor kigger man da lidt på vejret og tænker 'når vi det mon' - og så er det jo altid rart at kunne få fat på hjælpen.

LIVE

Bliv i maven
Men mest af alt håber hun dog bare på, at lillebror bliver i maven et par dage endnu. Hendes store søn fylder nemlig fem i morgen, og hun har ikke lyst til, at de skal dele dagen.

Nedbruddet hos TDC har påvirket både fast- og mobiltelefoner hele formiddagen og kl. 12.00 er det endnu ikke løst. I en mail til Ekstra Bladet oplyser telegiganten:

'Vi har stærkt begrænset fremkommelighed på tale på TDC’s mobilnetværk (herunder pressenummeret). Det påvirker mange kunder, der vil opleve, at de ikke kan ringe eller modtage opkald.'

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar til problemet med 112 fra TDC, som i skrivende stund ikke har besvaret henvendelsen.