Annonce:
Annonce:

Djøf: Ekstra Bladet mobber Barbara Bertelsen

Den administrerende direktør i Djøf mener, at Ekstra Bladet mobber departementchef Barbara Bertelsen ved at sende et fly i luften med budskabet: 'Gå nu hjem Barbara'

Ekstra Bladet sendte mandag fly i luften med et 'Gå nu hjem, Barbara'-banner. Djøf beskylder Ekstra Bladet for 'mobning'.
Annonce:
Følg Samfund

Mandag formiddag udførte Ekstra Bladet flyvende 'mobning' af Statsministeriets departementchef, Barbara Bertelsen, da et fly med bannerteksten 'Gå nu hjem Barbara' fløj rundt over Christiansborg.

Det mener den administrerende direktør i fagforeningen Djøf, Tomas Therkildsen, i hvert fald.

I en pressemeddelelse fra Djøf kalder han mandag aften flyturen for en 'useriøs hetz', der er 'med til at undergrave tilliden til vores system'.

- Vi synes, det er helt fornuftigt, at man beder Medarbejder- og Kompetencestyrelsen om en vurdering af, hvilke tjenstlige konsekvenser, kritikpunkterne i Minkkommissionen skal have, siger administrerende direktør i Djøf Tomas Therkildsen i et interview med Ekstra Bladet.

- Og vi synes, det er fornuftigt, at man lader folk blive og passe deres arbejde, medmindre der er meget vigtige årsager til at fritage dem fra tjeneste, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En flyvende opfordring flyver over København mandag. Foto: Jonas Olufson
En flyvende opfordring flyver over København mandag. Foto: Jonas Olufson

Annonce:

Giv det tid
Ifølge Djøf-direktøren er der to årsager til, at det giver mening, at embedsmændene stadig går på arbejde.

- Man skal betale deres løn, og det er absolut ufornuftigt at spilde offentlige kroner på at sende folk hjem, hvis der ikke er tvingende grund til det. Og så kan de være absolut ødelæggende for folks karriere at blive sendt hjem i længere perioder, fortsætter han.

Tomas Therkildsen ser Ekstra Bladets flytur som 'undergravende':

- Når jeg siger, at I er med til at undergrave tilliden til systemet, så er det, fordi vi sådan set har et system, der fungerer. Der er afgivet en rapport, der kritiserer nogle embedsmænd, og nu er regeringen så i gang med at overveje, om det skal have tjenstlige konsekvenser for de embedsmænd.

- I opstiller det, som om der ikke sker noget, og at hele processen er kritisk, og det, synes vi, er undergravende for tilliden til systemet.

- Men vi skriver det jo, fordi der i 36 dage ikke er sket noget i styrelsen. Det må vi vel godt kritisere?

Annonce:

- Det må I gerne kritisere. Der er lige truffet afgørelse over for de embedsmænd, der blev kritiseret i instruks-kommissionen før jul, så der er jo et relativt omfattende papirmateriale. Og hvis der skal foretages en seriøs vurdering, så må man også give det lidt tid, også i det her tilfælde, siger Tomas Therkildsen.

Ekstra Bladet camperer foran styrelse for at få svar om mink-skandale

Chefredaktør: 'Noget vrøvl'
Mandagens flytveur er en opfølgning på avisens leder fredag, hvor ansvarshavende chefredaktør Knud Brix havde samme budskab til departementchefen: 'Gå nu hjem, Barbara'

Og han giver ikke meget for Djøf-direktørens kritik.

- Der er lige så meget hetz i vores kampagne, som der er russere i russisk salat. Det er noget vrøvl. Barbara Bertelsen er landets øverste embedskvinde, men det giver hende naturligvis ikke en kappe, der befrier hende for kritik. Det er mig ret ubegribeligt, at Djøf kan gøre hende og ni andre embedsmænd til ofre. Der må være virkelig mange djøf'ere, der under sig over, hvorfor deres chefer ikke er sendt hjem, siger Knud Brix.

Annonce:

Han påpeger også, at Ekstra Bladet længe og i mange omgange har forsøgt at få svar fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, dog uden held.

Styrelsen har snorksovet i over 36 dage, og derfor kom der altså mandag et fly på vingerne.

- Vi har prøvet på alle mulige måder at få en forklaring, men eftersom det ikke er lykkedes, så måtte vi gøre det på anden vis, siger Knud Brix.

Tvunget på arbejde
Ekstra Bladets opfordring er dog slet ikke mulig, mener Tomas Therkildsen. Barbara Bertelsen kan nemlig ikke selv beslutte at 'gå hjem', lyder det.

- Du skriver, at man skal følge de 'gængse spilleregler'. Ville det være uden for spillereglerne, hvis Barbara Berthelsen selv sagde, at hun gerne ville nedlægge arbejdet, indtil der er kommet en konklusion i styrelsen?

- Ja, det kan hun ikke gøre.

- Så de er tvunget på arbejde?

- De kan selvfølgelig opsige deres arbejde, men de kan ikke bare nedlægge deres arbejde, der skal de fritages for tjeneste af myndighederne.

- Tror du, de kunne de anmode om at blive fritaget?

Annonce:

- Næh, det tror jeg ikke, de kan, og det synes jeg også ville være mærkeligt.

Djøf: Useriøst at forfølge enkelte embedsmænd

Ekstra Bladet har forsøgt at blive klogere på, præcis hvad det er, der ifølge Djøf er så 'useriøst' ved mandagens flybanner:

- Synes du, det er useriøst, at vi som journalistisk medie prøver at komme til bunds i en af de mest alvorlige sager om fejl fra embedsmænd nogensinde?

- Nej, jeg synes, det er helt fint, at I stiller spørgsmål og kritiserer myndigheder og embedsfolk, hvis det er det, I vil. Men jeg synes, det er useriøst at sende et fly på vingerne med et banner over Christiansborg og hetze på en enkelt konkret person og stille spørgsmål på den måde. Jeg synes, I skal kritisere myndigheder, men ikke enkeltpersoner på den måde, siger administrerende direktør i Djøf, Tomas Therkildsen.

- Vi har også skrevet masser af artikler om Barbara Bertelsen, hvor vi nævner hende med navn. Skal vi så også stoppe det?

- Nej, nej, Barbara Berthelsen er også nævnt med navn i Minkkommissionen, hvor kritikken er helt offentlig. Så hvis I har meninger om det og vil stille spørgsmål til det, så er det helt fair.

- Så vi må stadig godt smide hendes navn på forsiden af avisen, der ligger fremme i kiosker landet rundt?

- Det er jo ikke en hemmelighed, at hun og flere andre embedsfolk er blevet kritiseret i Minkkommissionen, så det er sådan set ikke det, vi anfægter. Men vi anfægter, at vi stiller spørgsmål om hele den proces, der er. Hun og flere andre har fået kritik, og nu er der en proces, hvor Statsministeriet har bedt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen vurdere, hvilke tjenstlige efterspil det skal have.

- I må gerne være utilfredse med den proces og kritisere det. Men grænsen går helt klart, når I forfølger en enkelt person på den måde og hænger vedkommende ud, også for den proces, der har været.

- Banneret kommer jo på baggrund af en leder. Er det så Ekstra Bladets leder, der er en 'useriøs hetz'?

- Vi synes, det bliver useriøst, når I opfordrer enkeltstående embedspersoner til at 'gå hjem', i stedet for at kritisere processen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: