Annonce:
Annonce:

DM for unge håndværkere trodser skyderi og storbrand

Meget gik årets DM i Skills-konkurrence imod. Men mesterskabet i håndværk var en succes, siger arrangøren

Annonce:
Følg Samfund

DM i Skills, det årlige mesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, blev ramt af det ene uforudsete problem efter det andet. Alligevel mødte over 60.000 besøgende op i Fredericia.

Det kunne ikke slå rekorden på 68.000 besøgende i 2015 i København. Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, er dog godt tilfreds.

For torsdag lukkede en voldsom brand i Frederica mange veje i området og skabte lange bilkøer. Fredag var den gal igen, da et skyderi omkring Odense lukkede motorvejen og holdt sjællandske deltagere tilbage.

- Vi måtte udskyde åbningen fem kvarter. Og nogle deltagere vendte om, fordi de sad i kø i timevis. Så vi har haft vores del af uheld i år.

Annonce:

- Men jeg synes, det har været en stor succes. Fredag havde vi 33.000 besøgende, kun 4000 færre end sidste år, hvor vi var i København. Og Fredericia er alt andet lige noget mindre end København, siger Jesper Juul Sørensen, der selv er uddannet murer.

DM i Skills er et slags Danmarksmesterskab for erhvervsuddannelse, hvor unge fra hele landet dyster mod hinanden. Arrangementet blev første gang afholdt i 2011.

Formålet er at skærpe fagligheden og få unge på en erhvervsuddannelse til at sætte høje mål. Samtidig skal DM i Skills sætte fokus på erhvervsuddannelserne og trække flere studerende til.

- Vi kommer til at mangle faglærte, og derfor er det vigtigt at give erhvervsuddannelserne et godt image. Det gør vi ved at synliggøre, hvor svært det er, og hvad en erhvervsuddannelse kan føre til, siger Jesper Juul Sørensen.

En af dem, der var til stede i Fredericia, var statsminister Lars Løkke Rasmussen. Her uddelte han præmier til vinderne i de 36 håndværksfag, der blev konkurreret i.

Annonce:

- Man bliver glad på vores lille lands vegne, når man ser jeres engagement. For vi skal jo leve af jer, sagde Lars Løkke Rasmussen ved præmieoverrækkelsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: