Annonce:
Annonce:

DMI advarer: Her er der risiko for op mod 10 centimeter sne

En stor del af landet bliver i løbet af aftenen og natten ramt af store mængder nedbør, som kan blive til sne

Midt i januar var der godt med sne i det nordjyske. (Video: Rene Schütze)
Annonce:
Følg Samfund

Skal du bevæge dig ud i trafikken i den østlige del af landet onsdag morgen, er der god grund til at være ekstra varsom og måske køre i ekstra god tid.

Ifølge DMI kommer der nemlig store mængder nedbør, som i løbet af natten kan slå over i slud eller tøsne.

- Der ligger et lavtryk syd for landet, som stille og roligt bevæger sig ind over landet fra syd. Og det er jo spændende at se, hvad udviklingen er, når den kommer ind over landet. Det bliver først med regn, og siden med mulighed for slud eller tøsne, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Hun fortæller, at fronten med regn vil ramme landet omkring ved 18-19 tiden, hvorefter det bevæger sig ind over den sydlige og østlige del af landet.

Annonce:

- Lavtrykket bevæger sig ind over Sjælland og bevæger sig op mod Skåne i formiddagstimerne onsdag. Og så kan Djursland og den østlige del af Sønderjylland måske også blive strejfet af lidt regn eller slud i løbet af natten, siger hun.

Glat morgenføre
Fra når nedbøren rammer i den østlige del af landet, vil det falde som vedvarende regn, som alt efter temperaturen kan slå over i slud eller tøsne.

- Temperaturen vil ligge lige over eller omkring frysepunktet. Så hvis nedbøren falder som sne, vil det falde som tøsne, fortæller Mette Wagner.

Hun fortæller, at der i de østlige kan falde omkring fem-ti centimeter sne, men at det er usikkert, hvor meget der falder som sne.

Denne grafik viser, hvor DMI forventer, at der er risiko for sne. De grønne farver er regn, mens de rødlige farver er sne. (Grafik: Frank Nielsen/DMI)
Denne grafik viser, hvor DMI forventer, at der er risiko for sne. De grønne farver er regn, mens de rødlige farver er sne. (Grafik: Frank Nielsen/DMI)
 

Temperaturen ventes at stige til omkring fire grader igen onsdag, så sneen bliver næppe liggende særlig længe. Den kan dog godt nå at skabe problemer i morgentrafikken.

Annonce:

- Hvis det falder som sne, vil der ligge tøsne på Sjælland i morgentimerne. Så man skal passe på i morgen tidlig, for når det først starter som regn og går over i sne, er det svært at salte sig ud af, fordi regnen skyller salten væk, inden det begynder at gå over i hvidt nedbør, siger meteorologen.

Køligere tid i vente
Nattens kortvarige kig til vintervejret er ifølge DMI et forvarsel til, at det i den kommende tid gradvist bliver en smule koldere i forhold til de seneste ugers milde vejr. Der er dog endnu et stykke ned til den landsdækkende dagsfrost fra januar.

- Der kan godt være lidt vinterligt i det, men det er ikke, fordi det bliver voldsomt koldt, fortæller Mette Wagner.

Derimod byder den kommende tid på konsekvent nattefrost, mens temperaturerne om dagen stadig ligger mellem frysepunktet og fem grader.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: