DMI advarer: Her er der risiko for skybrud og torden

Den sydøstlige del af landet kan sent mandag aften og natten til tirsdag blive ramt af kraftige regnbyger og tordenvej

Grafik: DMI/Thyge Rasmussen

Den danske sommer er lunefuld, og det får den sydøstlige del af landet endnu en gang at mærke i aften og i nat.

DMI forudser nemlig, at der kan komme kraftig regn og tordenbyger på den sydlige del af Sjælland og på Lolland-Falster.

- Der, hvor der er størst risiko for, at vi kan komme tæt på et skybrud, er på Lolland-Falster og den sydligste del af Sjælland, siger vagthavende meterolog, Klaus Larsen, til Ekstra Bladet.

DMI har således indtil videre varslet om risiko for skybrud på Lolland Falster og i Vordingborg.

Potentielt skybrud
DMIs prognoser siger, at der i dette område af Danmark er risiko for, at der vil falde mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time. For at der er tale om et skybrud, skal der falde mindst 15 millimeter regn på en halv time.

- Vi overvåger selvfølgelig situationen nøje og ændrer varslet, hvis prognoserne ændrer sig, siger Klaus Larsen fra DMI.

Men ikke nok med, at det kommer til at regne kraftigt i den sydøstlige del af Danmark. Der er også en stor risiko for, at det kommer til at tordne, oplyser den vagthavende meterolog.

- Langt de fleste tordenbyger kommer ned over den sydøstlige del af Danmark. Der er dog også andre dele af Sjælland, der kan blive ramt sporadisk, siger den vagthavende meterolog.

Resten af Danmark slipper mere eller mindre fri for det kraftige regnvejr, oplyser DMI. Den vagthavende meteorolog forudser, at der kun kommer stedvis regn i nat i de øvrige dele af landet.

14 kommentarer
Vis kommentarer