DMI advarer: Her kommer der kraftig regn og torden

Det flotte sommervejr slår for alvor over i noget mere kedeligt vejr de kommende dage

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Det gode vejr, som vi indtil videre har kunnet nyde godt af i en stor del af årets første sommermåned, bliver for alvor pakket væk i de kommende dage.

Sådan lyder meldingen fra DMI, der har har sendt et varsel ud om, at der onsdag er voldsomt vejr på vej. I første omgang havde DMI blot sendt en såkaldt risikomelding ud, men det er siden blevet ændret til et egentligt varsel.

- Der ligger en varm og instabil luft over landet, og det kan i eftermiddag give nogle kraftige byger mange steder i landet, siger Mogens Rønnebek, vagthavende meteorolog hos DMI, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at der de seneste dage har ligget noget kraftigt regn- og tordenvejr over Tyskland, og at det er den samme vejrtype, der er på vej ind over Danmark.

Det er særligt i det midt- og vestjyske og det midt- og vestsjællandske, DMI vurderer der er størst risiko for kraftig regn og torden.

I den øvrige del af landet skal man dog ikke regne med at komme tørskoet hjem.

- Det er lidt usikkert, hvor der kan komme sådan en kraftig byge. Og jeg tror også, der blandt andet i København vil komme nogle byger. Og kommer det ikke i dag, kommer det i hvert fald i aften og i nat, siger Mogens Rønnebek.

Folkemødet drukner
Efter en våd onsdag, er der ikke meget tegn på bedring i de kommende dage - særligt for den østlige del af landet.

- Torsdag er det måske mere sammenhængende regn fremfor byger, mens det fredag og lørdag er der et meget kraftigt lavtryk, der udvikles hen over Østersøen, som kan give rigtig dårligt vejr til Folkemødet, siger meteorologen.

Især fredag forventes at blive en våd omgang for bornholmerne og de mange gæster til Folkemødet, og regnen vil være nærmest konstant fra fredag til søndag morgen, lyder den dystre udsigt fra DMI.

- Så det bliver ikke til meget udeliv, med mindre man har våddragt på, siger Mogens Rønnebek, som forventer op til 40 millimeter regn på Bornholm alene fredag.

Onsdag og de kommende dage kommer temperaturen til at snige sig op omkring 20 grader, mens det onsdag og torsdag forventes at være relativt vindstille. Hen mod weekenden ventes vinden at blive op til hård vind eller kuling.

24 kommentarer
Vis kommentarer