DMI advarer: Her rammer det voldsomme vejr i aften og i nat

De massive regnbyger fortsætter flere steder i aften og nat, vurderer DMI, der varsler for skybrud mange steder i landet

Hør hvordan den massive regn rammer landet. Opdateringen er fra onsdag eftermiddag.

Har du billeder eller video af voldsomme vejr? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Det har været en smule surt at være fra Horsens de seneste timer. På tre timer er der nemlig faldet astronomiske 115 millimeter regn, hvilket er dobbelt så meget, som der normalt falder i hele juni måned.

DMI oplyser til Ekstra Bladet, at Horsens indtil videre er det eneste sted, hvor der er faldet skybrud. Men det betyder ikke, at der ikke har ramt kraftige byger andre steder i det danske land.

- Lige nu regner det kraftigst oppe omkring Billund og op mod Limfjorden og Aalborg. Der er også nogle få kraftige byger i Sydsjælland og den nordvestlige del af Sjælland. Fyn er også ramt få steder, siger vagthavende meteorolog Dan Nilsvall til Ekstra Bladet.

Meteorologen fortæller, at bygerne ganske langsomt begynder at falde sammen i løbet af aftenen, men derfor er det langt fra slut med nedbør.

Artiklen fortsætter under billedet:

Fare for oversvømmelser
Hele natten er der nemlig risiko for skybrud og kraftig regn på hele Sjælland. Det bliver dog først sidst på natten, at det for alvor kan risikere at blive slemt, fortæller DMI.

- Sidst på natten er der risiko for, at der kommer nogle ret kraftige byger igen i det østlige Jylland, på Fyn og på det meste Sjælland og Lolland Falster. Her kan der lokalt komme skybrud, siger den vagthavende meteorolog.

Med kraftig regn menes der, at der kan stedvis falde mellem 30 og 50 mm regn. Desuden er der risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed, oplyser DMI på sin hjemmeside.

En læser har filmet det voldsomme regnvejr i Hobro.

Regnen vælter også ned i Aabenraa onsdag aften. (Læservideo)

43 kommentarer
Vis kommentarer