DMI advarer mod morgentåge

Tåg, dis og regn mod vest, mens de østlige egne starter dagen med sol

(Arkivfoto: jens Dresling)
(Arkivfoto: jens Dresling)

Bilister i Jylland, der er tidligt på færde, skal køre ekstra forsigtigt og holde afstand i trafikken, da der er mulighed for tåge i de tidlige morgentimer.

Det oplyser Danmarks Meteorologiske Institut til Ekstra Bladet.

- Der kommer tåge i midtjylland, men det er overstået ved ottetiden. Men man skal nok være lidt opmærksom og køre forsigtigt, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Frank Nielsen.

Ellers bliver onsdagsvejret lidt af en blandt landhandel. I Jylland starter dagen med tåge og regn, siger Frank Nielsen.

- Det bliver en morgen med lidt tåge og tyk dis i det jyske. En dag med mange skyer, hvor der kommer regn ind over landet fra vest, siger han.

Klokken 06.15 bekræfter politiet i Midt- og Vestjylland, at tågen har meldt sin ankomst.

- Det ligger lidt tåge, men det er ikke noget, som har givet problemer, siger vagtchefen til Ekstra Bladet.

I den østlige del af landet, herunder hovedstadsområdet, vil solen til gengæld kunne titte frem først på dagen.

Senere vil det dog trække op til regn, lyder prognosen.

- I de østlige egne kan det godt være, at vi får et par små solstrejf i formiddag, inden skyerne lukker sammen og der kommer aftenregn, siger han.

I løbet af onsdagen vil varmegraderne ligge omkring 10-12 grader, og når mørket falder på, kan der ske noget usædvanligt. Det kan blive endnu varmere.

- Vi har godt 10 grader om dagen og kan nå op på 13 grader natten til torsdag. Det er usædvanligt, at det bliver varmere om natten, men det skyldes, at en varmefront passerer landet, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

Hvis forholdene er helt rigtige, kan man se op mod 15 stjerneskud i timen i nat (Foto: Kenneth Meyer) Videnskab & teknik - 20. okt. 2015 - kl. 20:08 Her er størst chancer for at se stjerneskud

0 kommentarer
Vis kommentarer