Annonce:
Annonce:

DMI advarer: Nu rammer vindstød af stormstyrke

Pas på, hvis du opholder dig trafikken, lyder beskeden, efter der flere steder i landet er blevet målt vindstød af stormstyrke

Få weekendens vejrudsigt her
Annonce:
Følg Samfund

Oplevede du kraftig modvind på cykelstien i morges, så var du ikke den eneste. Fredagen er nemlig begyndt yderst blæsende landet over. Ifølge Thyge Rasmussen, meteorolog hos DMI, må vi forberede os på, at den voldsomme blæst vil fortsætte dagen igennem.

- Der kom kraftige vindstød ind over den nordvestlige del af Jylland først her i morgentimerne, hvor det har været oppe på det, der hedder stærk storm, sådan en 28 meter i sekundet. Nu er vindstødene så begyndt at bredde sig ned over resten af landet, så der har også været vindstød af stormstyrke inde i Midtjylland og ovre ved Djursland, lyder det fra Thyge Rasmussen.

Annonce:

I de kommende timer vil det kraftige blæsevejr bevæge sig mod øst, hvor Sjælland og Bornholm vil blive ramt.
 
- Frem til først på eftermiddagen vil der stadig være vindstød af stormstyrke i store dele af landet. Men det begynder efterhånden sådan at flytte sig østpå, så vinden lægger sig lidt i det jyske, og så flytter vindstødene til gengæld over til Sjælland og Bornholm, forklarer meteorologen.

Rammer hovedstaden over middag
- På Vestsjælland er det allerede tæt på stormstyrke nu, og det når ned til Københavns-området inden for den næste time eller to. Så her omkring middagstid vil det nok være omkring vindstød af stormstyrke på store dele af Sjælland, uddyber Thyge Rasmussen.

Det positive ved blæsevejret er, at det medfører, at solen kommer frem, og så vil det stort set vil holde tørt resten af dagen. Allerede nu skinner solen i store dele af landet.

DMI anbefaler, at man tænker sig om og tager sine forbehold under det voldsomme blæsevejr.

- Det er jo det sædvanlige med kraftig vind: Sørg for at tøjre løse genstande, og pas på, hvis du færdes i trafikken, for vindstødene kan godt virke lidt overraskende, når de kommer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: