DMI advarer om skybrud: Festival ligger i farezonen

Kraftig regn vil trække indover landet midt på dagen lørdag og fortsætte til søndag morgen

Ekstra Bladet modtog torsdag aften videoer og billeder fra læserne under regnen. Se det voldsomme vejr her

Indtil videre er festivalgæsterne på Tinderbox sluppet let udenom regnen, mens gæsterne, der i øjeblikket ligger i kø til Roskilde Festival, fik et ordentligt skyl i torsdags. Men nu ser det ud til, at det tørre vejr er forbi for Tinderbox-gæsterne.

DMI advarer om kraftig regn og skybrud, der lige nu er på vej til Danmark.

- Lige nu er en meget ustabil luft på vej op fra Nordtyskland, som kaster en del vand med sig, siger vagthavende ved DMI, Henning Gisselø.

- Vi frygter, at det kommer over kategorien 'kraftig regn', så derfor sender vi et varsel ud nu.

Man forventer, at der kommer i alt over 100.000 besøgende på Roskilde Festival. FOTO: Per Lange Roskilde 2016 Sådan skal du forholde dig i festival-trafikken

Regnen, der trækker sydfra opover Jylland, vil starter midt på dagen og fortsætte til søndag morgen.

- Det vil ikke være så voldsomt i starten, men hen på aften- og nattetimerne vil der komme kraftig regn og skybrud i Jylland og på Fyn.

Sjælland slipper for skybrud og kraftig regn i første omgang, men helt tørt bliver det nok ikke på Roskilde Festival.

- Der vil komme lidt småregn, og der kan stadig komme torden, som jo også kan være meget generende, når man ligger i telt, siger Henning Gisselø fra DMI.

Søndag klarer vejret op, men det resulterer også i at temperaturen skifter.

- Den vil falde fra omkring 25 grader til 20 grader og samtidig kommer der mere vind, så det vil være et koldt pust efter varmebølgen.

Lørdag starter Roskilde Festival, og Politiet opfordrer til, at festivalgængerne følger de gode råd. FOTO: Tycho Gregers Roskilde 2016 Se politiets kække råd til festivalgæsterne

Torsdag aften kom der voldsomt tordenvejr i store dele af landet. Det kan der komme igen lørdag. Foto: Kenneth Meyer Samfund Det er ikke overstået endnu: Her er der risiko for kraftig regn og torden

52 kommentarer
Vis kommentarer