DMI advarer om 'voldsomt vejr': Sigtbarhed under 100 meter

Tirsdag eftermiddag og aften stiger risikoen for uheld, da landet vil være indhyllet i en tæt tåge

DMI sender tirsdag eftermiddag et ny vejrvarsel ud, som kan skabe store problemer for bilisterne på vejene de næste timer.

Tirsdag eftermiddag og nat vil det meste af landet være indrammet af en tyk tåge, som vil gøre det svært for bilisterne at se på vejene.

Ifølge DMI's risiko-varsel kan sigtbarheden komme under 100 meter, og det kan skabe flere uheld og store udfordringer.

- Derfor beder vi selvfølgelig bilisterne om at køre forsigtigt, være opmærksomme og tilregne længere transporttid, siger Janne Hansen, vagtchef ved DMI.

Her bliver det værst
Den tætte tåge kommer i forbindelse med en massiv varmfront, som er på vej ind over landet, og det kan give en sigtbarhed på under 100 meter på Bornholm, ligesom der vil være risiko for det samme i stort set resten af landet.

Risikoen for den tætte tåge vil gå ud over Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster, Fyn, København, Nordsjælland, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Herning, Ikast-Brande, Viborg, Holstebro og Ringkøbing-Skjern.

Derimod er der en direkte advarsel om det på Bornholm.

Det vil sige, at det kun er Nordjylland, som vil gå fri.

- På Bornholm er luftfugtigheden højere end i resten af landet på grund af den store mængde sne, som lige nu er i gang med at smelte. Den samme fugtighed er der ikke i resten af landet, og derfor advarer vi ikke om tågen her. Men der er risiko for det samme i resten af landet, siger vagtchefen.

Det er blandingen mellem fugten og den varme luft, som skaber tågen. Og da det tirsdag har sneet i det meste af landet, vil der være fugtigt de fleste steder.

Ifølge DMI's prognoser vil den tætte tåge aftage onsdag morgen. Hen ad formiddagen skulle den være helt væk, hvor solen her har brændt igennem.

Resten af onsdagen lyder på lidt til nogen sol.

1 af 2 Tirsdag eftermiddag, aften og nat kan sigtbarheden kommer under 100 i det meste af landet. Foto: Peter Leth-Larsen/Scanpix
2 af 2 Tirsdag eftermiddag, aften og nat kan sigtbarheden kommer under 100 i det meste af landet. Foto: Per Rasmussen