DMI advarer om voldsomt vejr

Man skal køre meget forsigtigt i nat og søndag morgen, melder DMI

Her forventer DMI, at det bliver glat. Grafik: DMI
Her forventer DMI, at det bliver glat. Grafik: DMI

Der kan blive spejlglat flere steder i landet i nat og søndag morgen, så man skal køre meget forsigtigt.

Det siger vagthavende meteorolog hos DMI, Dan Nilsvall, til Ekstra Bladet.

DMI har netop udsendt et varsel om voldsomt vejr, der gælder fra natten til søndag klokken 03.00 til kl. 8. søndag morgen.

DMI forventer let isslag på grund af underafkølet nedbø i en mængde på 0,5-1,0 mm på 3 timer. Nedbøren ventes senere at gå over i regn.

- Hvis vejene bliver så glatte, så er det voldsomt vejr, siger meteorologen.

Det er Fyn, Syd- og Sønderjylland, Østjylland, Midt- og Vestjylland, Himmerland, Stor-aalborg, Jammerbugt, Brønderslev og Hjørring, der er særligt udsat.

- Isslag medfører risiko for et stort antal uheld med personskade til følge. Færdsel, kørende såvel som gående, er forbundet med stor risiko for skade, skriver DMI på hjemmesiden.

Også i dag lørdag er der risiko for glatte veje, selv om man vågner op til en solrig dag det meste af dagen. I det jyske kan det dog senere blive lidt mere sløret.

Fjern is fra bilruderne
Og man skal huske at fjerne is fra bilruderne, hvis man begiver sig ud på tur på vejene i dag, lyder anbefalingen fra DMI.

Hos Vejdirektoratatets Trafikinformationscenter fortæller vagthavende Lars Camillo Axelsen, at de glatte veje i dag ikke har forårsaget ulykker her til morgen. Men man skal være opmærksom flere steder.

Han fortæller, at der særligt er risiko for glatte veje på udsatte steder i det østlige Jylland omkring Aarhus, Hadsten og Odder, syd for Aalborg omkring Rebild og Morsø kommune og i øvrigt rundt om Roskilde Fjord, Frederikssund og Holbøk.

- Udsatte steder er eksempelvis på broer, under broer og i skove. Her kan der være ekstra glat, fordi vinden står stille, siger han.

Derudover har Vejdirektoratet her til morgen advaret på deres Trafikinformationskort om et dødt dyr på E45 på Østjyske Motorvej fra Aarhus mod Horsens. Meldingen lød først på, at det var en ræv, der lå på vejen.

- Men det viste sig, at det slet ikke var et dyr, men noget plastic, siger Lars Camillo Axelsen.

 

61 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere