DMI advarer: Risiko for snestorm - op til 20 cm sne

Der er risiko for snestorm og massive mængder af sne i den sydlige del af Danmark og på Bornholm

Følg Samfund

Vinteren har endnu ikke sluppet taget i Danmmark. Og søndag risikerer vejret at blive rigtig dårligt i den sydlige del af landet.

Derfor har DMI udsendt et varsel om risiko for snestorm.

Det oplyser vagthavende meteorolog hos DMI Anja Bodholdt til Ekstra Bladet.

- Der er lige nu et lavtryk, der er dannet nede over Polen. Det er på vej op mod nord, og vi har derfor udsendt et varsel om snestorm, og at der kan falde mellem 10 og 20 centimeter sne, siger meteorologen.

- Det er usikkert, hvilken bane lavtrykket tager, men som det ser ud nu, kan det blive rigtig dårligt vejr - særligt på Falster og Møn, siger hun.

Varslet om snestorm gælder Lolland-Falster og Bornholm. Sønderjylland skal dog også forvente en del sne. Varslet gælder fra søndag 1. april fra kl. 2 til 14.

- Det vil heldigvis ikke blæse så meget i Sønderjylland, men de kan også forvente en ordentlig omgang sne. Det vil være våd og tung sne, som man kan bygge snemænd med, siger meteorologen.

I Sønderjylland forventer DMI, at der kan falde seks til otte centimeter sne, hvorimod Bornholm og Lolland Falster kan få mellem 10 og 20 centimeter i varslingsperioden.

Det bliver lunere
Ifølge DMI er det længe siden, at vejret har været så dårligt.

Men allerede i næste uge bliver vejret en smule bedre, lover meteorologen.

- Det bliver lunere. Vi vil få lidt mere sol, men nedbøren har ikke helt sluppet os. Det falder dog mest som regn i næste uge, siger Anja Bodholdt.

- Men der er flere dage, hvor vi kan komme op og ramme ti grader i dagtimerne, så temperaturen er i den grad opadgående, siger hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+